enderemiroğlu yirmi yıl sonra yeni şiir kitabıyla Ayrıntı Yayınları’nda

Mart 4, 2022

enderemiroğlu yirmi yıl sonra yeni şiir kitabıyla Ayrıntı Yayınları’nda

enderemiroğlu’nun “travma terapi” adlı şiir kitabı Ayrıntı Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

enderemiroğlu, yirmi yıla yakın bir süre sonra Ayrıntı Yayınları’nca yayımlanan yeni kitabı “travma terapi”de hayata “kana kesmiş bir kırık cam” içinden bakmaya devam ediyor.

Orhan Kahyaoğlu’nun yorumuyla şiirsel dil, biçim ve teknik arayışlarını dize yapısı içinde zorlayarak, sözcük çeşitliliği içinde geliştirdiği iç ses örgüsü aracılığıyla dikkat çekici bir imge dünyası oluşturuyor.

travma terapi, “dibe doğru, karanlığa doğru gittikçe çatallaşan insan ruhunun çare ile çaresizlik arasında gidip gelen varlığını sorgulayan”, şairin kendi deyişiyle “hayatı anlamaktan çok anlama hayat katmak için” yazılan bir “şahsî” yakın tarih. Kara bir denizden kara bir dağa çıkılan noktada “kim hatırlar kardeşliğimizi kim bilir şimdi o günlere kim gidebilir” sorusunu sormayı sürdürenler için…

“kim hatırlar kardeşliğimizi kim bilir
şimdi o günlere kim gidebilir”

Şair hakkında

enderemiroğlu, (1973) Trabzon’da doğdu. İlk şiirleri 1992 yılında Sombahar dergisinde yayımlandı. 1997 yılında Hürriyet Gösteri dergisinin hazırladığı “90’lı Yılların Şairleri” dosyasında yer alan enderemiroğlu, gazete ve dergilerde düzeltmenlik, çevirmenlik, muhabirlik yaptı. Şiirleri farklı dillere çevrildi. Taşıdığı yarakabuğunu “defne dalı ve akik yosun, kırık porselenler ve örümcek ağı” parçalarıyla sarmalayan enderemiroğlu’nun ilk şiir kitabı kararan 1999 yılında; kül ve duman içinde bir çarmıhtan kopup suya toprağa ve ateşe yazılanları, Cevahir’i anlattığı lâ havle ve lâ kuvvete! 2004 yılında yayımlandı.

edebiyathaber.net (4 Mart 2022)

Yorum yapın