Polisiyenin usta ismi Yaprak Öz’den gizemli bir kayboluşun soluk kesen macerası

Aralık 5, 2022

Polisiyenin usta ismi Yaprak Öz’den gizemli bir kayboluşun soluk kesen macerası

Yaprak Öz’ün Bayan Begonvil adlı romanı Oğlak Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Polisiye romanlara düşkün Yıldız Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dost ve eğlenceli bir anneannedir. En büyük hayali, çözüme kavuşturduğu gizemli olaylarla ilgili yazdıklarının bir gün yayımlanmasıdır.

Fahri detektif Yıldız Alatan şimdi de 1987 yazında, Yunanistan’da, sırra kadem basmış genç bir kadının peşinde. Tabii ki kocası, kızı, torunu ve arkadaşlarıyla birlikte.

Türk polisiyesinin usta kalemi Yaprak Öz’ün, çok sevilen fahri detektifiyle birlikte ipuçlarını birleştirmeye hazır mısınız?

Bir Yıldız Alatan Macerası’nın dördüncü kitabı, Bayan Begonvil, tabii ki Oğlak Yayınları’nda.

Yazar hakkında

1973 yılında doğdu. TED Zonguldak Koleji’nin ardından, İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde öğrenimini tamamladı. Şiirleri, öyküleri ve yazıları, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli dergi, gazete ve derleme kitaplarda yayımlandı. Şiirleri, Washington Amerikan Üniversitesi’nde tez konusu olarak incelendi ve üniversitenin Writer’s Collective etkinliklerine davet edilen ilk Türk şair oldu. Şiirleri İngilizce, Yunanca, Makedonca, Sırpça, Bulgarca, Romence ve İsveççe’ye çevrildi.

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği ve Uluslararası PEN Yazarlar Derneği üyesidir.

Fırtına GünlüğüŞiirli Müzik Kutusu (2009 Cemal Süreya Başarı Ödülü), Bir, İki, Üç GökyüzüEski Saat Tik Tak adlı şiir kitapları ile Berlinli Apartmanı, Şeytan Disko, Tilki, Baykuş, Bakire, Sobe Siyah Orkide, Farahnaz’ın Çiçeği (Kristal Kelepçe 2019 Yılın Polisiye Roman Ödülü) ve Villa Şakayık adlı romanları yayımlandı.

edebiyathaber.net (5 Aralık 2022)

“Polisiyenin usta ismi Yaprak Öz’den gizemli bir kayboluşun soluk kesen macerası” üzerine bir yorum

Yorum yapın