Yaprak Öz’ün harika üslubuyla: “Dolapta Biri Var”

Aralık 17, 2021

Yaprak Öz’ün harika üslubuyla: “Dolapta Biri Var”

Yaprak Öz’ün “Dolapta Biri Var” adlı romanı Oğlak Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gerçek nedir? Aile nedir? Aşk nedir? Bir akıl tutulması, bir dibe vuruş hikâyesi Dolapta Biri Var… Peki ama dolapta kim var?

“Dolapta biri var.” “Nerede? Ben göremiyorum.” “Göremiyor musun gerçekten?”

(…) Bazı sabahlar uyandığımda kendimi aynalı dolabın içinde bulmaya başladım. Gece nasıl olup da uyandığımı, dolabın içine hangi dürtüyle girdiğimi bir türlü hatırlayamıyordum. Bazen çalan saatin sesiyle gözlerimi açıyor, bazen de Asude’nin kıkırdayarak kapıyı açtığı ve “Dolapta biri vaaar!” cümlesi eşliğinde bana baktığı anda kendime geliyordum.

Oğlak Yayınları, Türk korku ve polisiye edebiyatının usta kalemi Yaprak Öz’ün, Dolapta Biri Var romanını Maceraperest Kitaplar arasında yayımlamaktan gurur duyar.

Yazar hakkında

1973 yılında doğdu. TED Zonguldak Koleji’nin ardından, İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde öğrenimini tamamladı. Şiirleri, öyküleri ve yazıları, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli dergi, gazete ve derleme kitaplarda yayımlandı. Şiirleri, Washington Amerikan Üniversitesi’nde tez konusu olarak incelendi ve üniversitenin Writer’s Collective etkinliklerine davet edilen ilk Türk şair oldu. Şiirleri İngilizce, Yunanca, Makedonca, Sırpça, Bulgarca, Romence ve İsveççe’ye çevrildi.

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği ve Uluslararası PEN Yazarlar Derneği üyesidir.

Fırtına GünlüğüŞiirli Müzik Kutusu (2009 Cemal Süreya Başarı Ödülü), Bir, İki, Üç GökyüzüEski Saat Tik Tak adlı şiir kitapları ile Berlinli Apartmanı, Şeytan Disko, Tilki, Baykuş, Bakire, Sobe Siyah Orkide, Farahnaz’ın Çiçeği (Kristal Kelepçe 2019 Yılın Polisiye Roman Ödülü) ve Villa Şakayık adlı romanları yayımlandı.

edebiyathaber.net (17 Aralık 2021)

Yorum yapın