Bu yılbaşı çok özel olsun istemez misiniz?

Aralık 17, 2021

Bu yılbaşı çok özel olsun istemez misiniz?

Tudem Yayınları, yılbaşında çocuklara hediye edilebilecek kitaplar öneriyor.

Tanıtım bülteninden

Yılın en sevilen ayı gelip çattı. Yılbaşı demek yeni umutlar, yeni heyecanlar demek. Tabii bir de hediyeler… Bugünlerde aklımızdaki en büyük soru işareti sevdiklerimize ne hediye edeceğimiz. Aslında sevgiyle verilen her hediye güzeldir ama en anlamlı hediyelerden biri tabii ki kitaplar.

Söylesenize; hangi hediye bize Sonsuzluk Kütüphanesi’nin kapılarını sonuna kadar açabilir? Hangi hediye, Tom Gates’le karla karışık bir kış macerası yaşatabilir? Kitap yapma sanatının inceliklerini başka hangi hediye bizimle paylaşabilir? Yahut kim gelip de bizi masallar diyarında bir yolculuğa çıkarabilir ya da Noel Baba’nın takma sakalının ardında yatan sırrı kulağımıza fısıldayabilir? Tabii ki kitaplar!

Sizin için hazırladığımız hediye kitap önerilerine bir göz atın, çocukları mutlu etmenin yolunun çoğu zaman kitaplardan geçtiğine tanık olun!

Kitap Yapma Sanatı

Kitap Yapma Sanatı, bir kitabın okura ulaşma serüveninde başından geçenleri açıklayıcı kısa bilgiler ve eğlenceli görseller eşliğinde paylaşan, yayıncılık dünyasını tüm çarklarıyla okura tanıtmaya çalışan bir kaynak.

İçinde Bir İskelet Var 

Vücudumuzun temel yapısına odaklanan İçinde Bir İskelet Var!, iskelet ve kas sistemini eller üzerinden anlatarak, miniklere hem basit hem de eğlenceli bir bilimsel düşünme süreci sunuyor.

Yüzde 25’in Muz

Canlı türlerini yakından tanımaya çalışan miniklerin merak duygusunu harekete geçirecek şaşırtıcı bilgilerle dolup taşan Yüzde 25’in Muz, bizi farklılıklarımız üzerine düşündürmekle kalmıyor genetik bilimine küçük bir giriş yapmamızı da sağlıyor.

Dinozorların Şarkısı

Tarih öncesi yaşama melodik bir pencereden bakan Dinozorların Şarkısı; ilk örnekleri gün ışığından uzak derin denizlerde görülen, zamanla karaya ve hatta havaya uzanıp neredeyse bütün yerküreye hükmeden dinozorların evrimi hakkında hem eğlenceli hem de bilgilendirici bir anlatı sunuyor.

Matilda ve Aydede

Büyümeye dair yürekleri sevgiyle saran bir öykü anlatan Matilda ve Aydede; bazen, küçükmüş gibi görünenlerin ardında aslında ne büyük hazinelerin bulunabileceğini gösteriyor.

Bu Bir Kitap

Dijital çağın gücünü ve etkisini hiçe saymayarak, yüzyıllara meydan okuyan basılı kitap geleneğinin zamana nasıl direndiğini  eğlenceli bir manifestoya dönüştüren Publishers Weekly 2010 En İyi Çocuk Kitabı Ödüllü Bu Bir Kitap, özgün çizimleri, ince mizahi detaylarla zenginleştirilmiş anlatımı ve sert kapaklı özenli baskısıyla yediden yetmişe geniş bir okur kitlesine seslenebilen “zamansız” bir başucu kitabı…

Masal Masal Aytül Akal

Çocuk ve gençlik edebiyatımızın sevilen yazarlarından Aytül Akal’ın, 1988 yılından bu yana kaleme aldığı bütün masalları bir araya getiren Masal Masal Aytül Akal, her masalseverin kitaplığında bulundurması gereken bu değerli koleksiyon kitabı.

Majanda 2022

Majanda; bir günü, bir haftayı ve bütün bir ayı kapsayan etkileşimli içeriğiyle, çocuklara zaman yönetimi ve planlama becerisi kazandırmayı hedefleyen çok yönlü bir kişisel gelişim rehberi. Klasik ajanda anlayışına kattığı artı değerlerle başarısı okurlarca tescillenen Majanda, genel kültür sayfaları ve dopdolu etkinlik seçkisiyle 2022 yılında da yine eğlenceyi garantiliyor!

Akıl Fikir Kitabım

Her sayfası ayrı bir keşif ve farklı bir deneyim sunan Akıl Fikir Kitabım, merak duygusunu tetikleyici yönergeleriyle 8 yaş ve üzeri okurlarının hayal güçlerini zenginleştiriyor, bakış açılarını çeşitlendiriyor. Özgün içeriğiyle fark yaratan Akıl Fikir Kitabım, bilimden sanata, tarihten teknolojiye onlarca farklı konu üzerine; düşünmeye, araştırmaya, tasarlamaya, yazmaya, çizmeye ve hatta karalamaya davet ediyor.

Tom Gates 6: Özel mi Özel

Başta “Roald Dahl En Komik Kitap Ödülü” olmak üzere,  “Red House”, “Waterstones Çocuk Kitapları” Ödülü gibi pek çok ödüle değer görülen “Tom Gates” dizisi son yılların en sevilen çocuk kitapları arasında yer alıyor. Dizinin 6. Kitabı Özel mi Özel’de okurları okurları, bitmek bilmez yılan ve merdiven oyunları, ev ahalisini pozdan poza sokacak aşırı komik bir aile fotoğrafı çekimi, Delia’yı sinir etme numaraları, evdeki abur cuburların yerlerini keşfetme girişimleri ve pek tabii lapa lapa kar ile muhteşem bir tatil bekliyor!

Su Günlükleri 1: Biz Arkadaş mıyız?

Sosyal medyanın içinde âdeta kaybolan günümüz çocuklarına buram buram mizah kokan bir okuma serüveni vadeden bu eğlenceli roman, Su Hoşeda EnMutlu adında bir kız çocuğu ile yakın çevresinin başından geçen gülünç (bazen de düşündürücü!) olayları konu ediniyor. 

Sonsuzluk Kütüphanesi

Eserleriyle yüz binlerce okuru kucaklayan Mavisel Yener, bireysel ve toplumsal yazgılarımızda kitapların gücünü hissettirdiği yeni romanı Sonsuzluk Kütüphanesi‘nde, insanlığın en kadim ve değerli bilgisinin kütüphanelerde saklı olduğunu anımsatıyor. Edebiyat tarihine yön veren nice klasik yapıta atıfta bulunarak; Pinokyo, Alice, Pippi Uzunçorap gibi pek çok ölümsüz kitap kahramanını ve onlara hayat veren “hayal gücü yöneticisi”ni fantastik unsurlarla örülü bir kurguda buluşturan yazar, zamanı ve mekânı esneten, metinlerarası bir okuma deneyimi yaşatıyor.

Dudak Uçuklatan Teknoloji Maceraları

Tehlikesavar Matematik Cambazları, Felaketsavar Bilim Tutkunları ve Destansı Mühendislik Faciaları adlı eserleriyle “Başvuru Kitaplığı” kavramına farklı bir boyut kazandıran İngiliz yazar Sean Connolly, Dudak Uçuklatan Teknoloji Maceraları kitabıyla, teknolojinin insan hayatına nasıl “hizmet” ettiğine yönelik geniş bir perspektif çiziyor; meraklı, becerikli ve yaratıcı gençlere modern teknolojinin geldiği son noktayı gösteriyor.

Noel Baba’nın Takma Sakalı

Bir alışveriş merkezi yanlışlıkla hakiki Noel Baba’yı işe alırsa ne olur? Koskoca bir kasabayı doyurmaya yetecek büyüklükteki enfes bir yılbaşı turtası neden durduk yere patlar? Peki, mini minnacık bir kar-adamı, nasıl evcilleştirilir? Fantastik edebiyatın şövalyesi Sör Terry Pratchett, Noel Baba’nın Takma Sakalı isimli kitabında, bu kez ustalığını kar ve buz kaplı maceralarda konuşturuyor, okurların içini yeni yıl coşkusuyla saracak sıcacık öykülere imza atıyor.

edebiyathaber.net (17 Aralık 2021)

Yorum yapın