Ernest Hemingway’in torunu, sıkıntılı çocukluğunu ve Hollywood’a uzanan yolculuğunu samimi bir dille anlatıyor

Mayıs 24, 2023

Ernest Hemingway’in torunu, sıkıntılı çocukluğunu ve Hollywood’a uzanan yolculuğunu samimi bir dille anlatıyor

Mariel Hemingway’in “Sonra Güneş Açtı” adlı kitabı, Esra Doğu Silahtaroğlu çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gözlerini açtı. Oda karanlıktı. Birilerinin bağırdığını, tabakların kırıldığını duydu ve bunların kötü bir rüya olmasını diledi ama değildi. Hemingway ailesinin bir üyesi olarak büyümek böyle bir şeydi.
 
Büyükbabası Ernest Hemingway’in kendini vurmasından yalnızca birkaç ay sonra doğan Mariel, ailesinde nesillerce görülen depresyon, alkolizm, hastalık ve intiharın döngülerinden kaçmayı kendine görev edinmişti.
 
Oyuncu Mariel Hemingway Sonra Güneş Açtı’da sıkıntılı çocukluğunu ve Hollywood’a uzanan yolculuğunu son derece samimi bir şekilde anlatıyor.
 
Sonra Güneş Açtı, Mariel’in tüm karanlıklara rağmen aydınlığa çıkışının başarılı bir öyküsü…

Mariel Hemingway

Mariel Hadley Hemingway 1961 doğumlu Amerikalı oyuncu ve yazardır. Nobel Ödüllü yazar Ernest Hemingway’in torunu olan Mariel Hemingway, ismini, babası ve büyükbabası Hemingway’in balık tutmak için sıklıkla ziyaret ettikleri Küba’daki Mariel Limanı’nından almaktadır.

Oyunculuğa 14 yaşında, ona Altın Küre adaylığı kazandıran Lipstick adlı filmle başlamıştır. Oscar adaylığı kazandığı Manhattan, Star 80 ve Superman IV filmleriyle tanınan Mariel Hemingway Türkiye’de çekilen Ay Lav Yu adlı filmde de oyuncu olarak yer almıştır.

Yoga ve bütüncül sağlık konularında videolarda yer alan ve bu videoların yapımcılığını üstlenen Mariel Hemingway, 2002’de anılarını anlattığı Sonra Güneş Açtı’yı yazmıştır.

Detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://marielhemingway.co/

edebiyathaber.net (24 Mayıs 2023)

Yorum yapın