Ecinniler’in 7. sayısı çıktı

Şubat 10, 2021

Ecinniler’in 7. sayısı çıktı

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 7. sayısı yayımlandı.

İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, 2021 yılındaki ilk sayısında gotik edebiyat denince ilk akla gelen yazar olan Edgar Allan Poe’yu odağa alıyor. Derginin bu dosyası “Delilik ve Dâhiliğin Arafında” başlığını taşıyor. Çağla Çinili’nin editörlüğünde hazırlanan, Poe’nun hem kendi metinlerini hem de polisiye edebiyattan korku edebiyatına, sinemadan müziğe kadar birçok alanı nasıl etkilediğini inceleyen dosya kapsamında Meltem Gürle ile yapılan kapsamlı söyleşinin yanı sıra Hakan Bıçakcı, Gamze Haklı Geray, Hilmi Tezgör, Melisa Ayşegül Çal, A. Barış Ağır, Çağla Çinili ve Cihan Yurdaün’ün yazıları okunabilir. Dosyada ayrıca Banu Karakaş’ın John Neal’dan yaptığı bir çeviri de mevcut.

 2021 yılının ilk sayısının şairleri Deniz Durukan, Ali Asker Barut & Erol Özyiğit, Mizgin Bulut, Cihan Oğuz, Fatma Yeşil, Bahtiyar Kaymak, Fatoş Avcısoyu Ruso, Enes Daniş, Mihrap Aydın, Emrah Yolcu, Hatice Kübra Öktem ve Türker Özşekerli.

 Çilem Dilber, Yusuf Akbulut, Kuzey Topuz, Tunç Kurt, A. Gülfem Özer ve Uğur Deveci öyküleriyle bu sayıya konuk olan isimler. Ayrıca Berfin Doğru da yetişkinler için yazdığı masallarına bu sayıda “Kraliçenin Laneti” isimli masalıyla devam ediyor.

Mehveş Demirer Silvia Rosa’dan, Tunca Çaylant da Monika Ferencz’ten birer şiir çevirdiler.

Derginin bu sayısı için Gökhan Arslan Petek Sinem Dulun’nun Ara Kat Sesleri kitabı ve  Nilüfer Altunkaya da İthaki Yayınları’nın başlattığı “Poetik” serisi üzerine inceleme yazıları kaleme aldılar.

edebiyathaber.net (10 Şubat 2021)

Yorum yapın