Ecinniler 13. ve 14. sayılarını birleşik olarak yayımladı

Şubat 18, 2022

Ecinniler 13. ve 14. sayılarını birleşik olarak yayımladı

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisi 13. ve 14. sayılarını birleşik olarak yayımladı.

İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, 2022’ye 13. ve 14. sayılarını birleştirerek merhaba dedi. Yayıncılık dünyasını giderek sarsan ekonomik kriz sonucunda böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını belirten dergi, birleşik sayının dosyası kapsamında Ferit Edgü ve yazınını mercek altına aldı. Çağla Çinili’nin editörlüğünde hazırlanan ve “Beyaz Mürekkep: Ferit Edgü” başlığını taşıyan dosyada, Çinili’nin Ferit Edgü ve Mutlu Deveci ile gerçekleştirdiği söyleşilerin yanında Zeynep Hazal Sevinç, Nurullah Kuzu, Hülya Soyşekerci, Ezgi Örnek, Gökhan Arslan, M. Utku Yeşilöz ve Çilem Dilber’in yazıları yer alıyor.

Yeni sayının şairleri Alara Çakmakçı, Çağın Özbilgi, Deniz Karakuzu, Enes Daniş, Esra Asar, Ezgi Şimşek, Gizem Bilkay, Hakan R. Temiz, Işık Sungurlar, Işıl Salman, İ. Usame Yördem, Mikail Burak Özkar, Mustafa Seyfi, Önder Kaya, Pelin Türgen ve Sena Türkmen.

Bu sayının öykülerinin altında Atakan Boran, Deniz Ezgi Avcı, Engin Özkol, Eser Kuru, Gürçim Yılmaz, Kader Menteş Bolat, Mesut Barış Övün ve Sevtap Ayyıldız’ın imzaları var.

Aynur Engin ve Ersin Engin Kristin Dimitrova’dan, Fırat Caner Misrak Terefe’den, Bedros Dağlıyan Peter Balakian’dan ve Mehmet Hakkı Suçin de Riyad Salih el-Huseyn’den birer şiir çevirdiler.

Nilüfer Altunkaya, Tuna Aksulu ve Vasfettin Yağız kaleme aldıkları inceleme yazıları ile bu sayıya katkı sundular.

edebiyathaber.net (18 Şubat 2022)

Yorum yapın