Duygu Asena Roman Ödülü Gaye Boralıoğlu’na verildi

Haziran 21, 2019

Duygu Asena Roman Ödülü Gaye Boralıoğlu’na verildi

Duygu Asena ‘Kadının Hala Adı Yok’ Roman Ödülü 20 Haziran’da Karaköy Mahkeme Lokantası’nda gerçekleştirilen buluşmayla Gaye Boralıoğlu’na verildi. 

Türkiye’yi kadın hakları, özgürlük ve eşitlik konularında  “ilk”lerle tanıştıran Duygu Asena’nın anısına, 2007 yılından itibaren verilen Duygu Asena ‘Kadının Hala Adı Yok’ Roman Ödülü’ne bu yıl Dünya’dan Aşağı adlı eseriyle değer görülen Gaye Boralıoğlu, düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Doğan Kitap’ın Duygu Asena’nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için düzenlediği Duygu Asena ‘Kadının Hâlâ Adı Yok’ Roman Ödülü, Dünyadan Aşağı adlı eseriyle Gaye Boralıoğlu’nun oldu. Karaköy Mahkeme Lokantası’nda gerçekleştirilen törende Gaye Boralıoğlu plaketini ve On Bin Lira değerindeki ödülünü, Doğan Egmont Genel Müdürü Gülgün Çarkoğlu ve Jüri Başkanı Doğan Hızlan’ın elinden aldı.

Törende duygularını da paylaşan Boralıoğlu; “Benim için çok anlamlı olan bu ödüle Dünyadan Aşağı’yı layık gören başta jüriye, Doğan Kitap’a ve Duygu Asena’ya çok teşekkür ederim.

Ödüller yalnızca eseri ya da yazarı onurlandırmakla kalmaz aynı zamanda edebiyat yolunda yürüyen genç yazarların yolunu da aydınlatır, bir ışık olur. Sevgili Duygu Asena’yı şahsen de tanıma olanağım olmuştu. Kadın hakları konusundaki mücadelesini müthiş bir dirençle ve zarafetle sürdürdü. Zarafet, haysiyet, diğerkamlık… bugün hasret kaldığımız kavramlar… Dünyanın alacakaranlığında, edebiyat daima benim için bir sığınak oldu. Bu ödülün manevi değeri benim için çok büyük. Bu sığınakta yalnız olmadığımı hissediyorum. Öte yandan bu ödülün bir de maddi değeri var, onu da eziyet gören kadınlara bir sığınak olması umuduyla Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlıyorum.“ dedi…

edebyathaber.net (21 Haziran 2019)

Yorum yapın