Düşbaz Kitaplar’dan iki özel kitap: “Sıradan İnsanlar Müzesi” ve “Sayıların İktidarı”

Kasım 28, 2023

Düşbaz Kitaplar’dan iki özel kitap: “Sıradan İnsanlar Müzesi” ve “Sayıların İktidarı”

“Sıradan İnsanlar Müzesi” ve “Sayıların İktidarı” Düşbaz Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ayrıntı Yayınları’nın renkli markası Düşbaz Kitaplar, kasım ayında romanları otuzdan fazla dile çevrilen Mike Gayle’in gerçek bir hayat hikâyesine dayanan dokunaklı romanı Sıradan İnsanlar Müzesi ile İngiliz bilim yazarı, yayıncı ve gazeteci Michael Brooks’un matematiğin dünyamızı nasıl şekillendirdiğini anlattığı, popüler bilim türündeki kitabı Sayıların İktidarı’nı okurlarla buluşturdu. Düşbaz Kitaplar’ın tüm eserleri, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Sıradan İnsanlar Müzesi

Yazar: Mike Gayle / Çevirmen: Yasemin Büte

Yitirdiğiniz sevdiklerinizin geride kalan eşyalarını saklayacak yeriniz yoksa ve onlardan kurtulmanız tek çareyse bu kitap tam size göre.

Hâlâ annesinin ani ölümünün etkisinde olan Jess, şimdiye kadar yaptığı en zor şeyi yapmak üzeredir: satılabilmesi için çocukluğunun evini boşaltmak. Jess bir ömrü barındıran hatıraları gözden geçirirken bir türlü ayrılamayacağı bir şeyle karşılaştığında her şey durur: eski bir ansiklopedi seti. Tamamen geri dönüşüme hazır, yıpranmış sayfalar. Jess’e göre ise sevgiyi ve annesinin her zaman sahip olmasını istediği geleceği temsil eden kâğıtlar.

Jess kitaplara yeni bir yuva bulmaya çalıştığı esnada mektuplarla, fotoğraflarla ve eski eşyalarla dolu, depo olarak kullanılan ve Sıradan İnsanlar Müzesi olarak bilinen bir mekân keşfeder. Kendisini bir anda deponun gizemli sahibiyle birlikte müzenin resmi olmayan sorumlusu olarak bulur. Bakımını üstlendikleri ve korumaları altındaki objelerin geçmişini araştırırken yalnızca nesillere ve kıtalara yayılan yürek burkan hikâyeleri çözmekle kalmaz, eve ve kendilerine dair uzun süredir gömülü sırları da gün yüzüne çıkarırlar.

Mike Gayle’in terk edilmiş bir hatıra kutusundan ilham alan ve gerçek bir hayat hikâyesine dayanan romanı Sıradan İnsanlar Müzesi, anılar ve kayıplar, geride bıraktıklarımız ve kendimiz için yarattığımız gelecek hakkında dokunaklı bir roman.

Sayıların İktidarı: Matematik Dünyamızı Nasıl Şekillendirdi?

Yazar: Michael Brooks / Çevirmen: S. Emre Yavuz

Michael Brooks, Sayıların İktidarı: Matematik Dünyamızı Nasıl Şekillendirdi? adını verdiği kitabında çağlar boyunca bizim rehberimiz oluyor. Matematiğin, insanlığı göçebelikten medeniyete fırlatan temel yeniliklerden biri olduğunu ve o zamandan bu yana insanlığın her büyük sıçrayışında etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Bu kitapta eski Mısırlı rahipler, Babilli bürokratlar, ortaçağ mimarları, düello yapan İsviçreli kardeşler, Rönesans ressamları ve çevrimiçi dünyanın altyapısını icat eden tuhaf bir profesör var. Onların hikâyeleri matematiğin icadının, en az ateşin keşfi kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Sayıların İktidarı, ilk sayfasından son sayfasına kadar matematiği insan olmanın anlamının özüne kadar didik didik ediyor.

“Matematiği seviyorsanız bu kitaptan fazlasıyla keyif alacaksanız. Ama siz de matematikten biraz olsun korkuyorsanız (benim gibi), bu kitaba bayılacaksınız!” 

Andrea Wulf, Doğanın Keşfi’nin yazarı

“Matematiğin insan uygarlığı üzerindeki devasa etkisine dair samimi, akıcı bir anlatım.”

Ian Stewart, What’s the Use kitabının yazarı

“Michael Brooks hem medeniyetin canlı tarihini kaleme aldı hem de matematiğin iktidarına dair enfes bir giriş yazdı. Bunlardan herhangi birini yapmak bile bir başarı sayılacakken ikisini aynı anda yapmak mucizeyle eşdeğer.”

Tim Harford, The Data Detective’in yazarı

“Matematik öylesine eşsiz bir alan ki çok daha önceki sonuçlar bile zaman içinde değişmiyor. Bu kitap yalnızca matematiğe bir sevda mektubundan ibaret değil, aynı zamanda matematiğin değerinin anlaşılmasına dair önemli bir ders veriyor ve matematiğin insanlık tarihindeki kıymetli rolünü gözler önüne seriyor.”

Mario Livio, astrofizikçi ve Galileo and the Science Deniers’ın yazarı

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com/dusbaz

instagram.com/dusbazkitap

twitter.com/dusbazkitaplar

facebook.com/dusbazkitaplar

edebiyathaber.net (28 Kasım 2023)

Yorum yapın