André Gide kitaplarına başlamak isteyenlere

Şubat 16, 2023

André Gide kitaplarına başlamak isteyenlere

André Gide’nin “Isabelle” adlı romanı, Ozan Kırıcı çevirisiyle Timaş Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tez araştırması için kütüphanesinden faydalanmak üzere kasvetli Quartfourche Şatosu’na davet edilen üniversite öğrencisi Gérard Lacase’ı bu tuhaf atmosferde sırlarla dolu romantik bir yolculuk beklemektedir. Ona rehberlik eden Başrahip ve ev sahiplerinin tavırları yüzünden tam da Paris’e dönmeye karar vermişken, şatonun küçük sakini Casimir güzeller güzeli bir kadının portresini gösterir. Portreyi gördüğü anda nutku tutulan Gérard, şatoda kalmaya ve bu kadının ardındaki sırlarla dolu gerçeği öğrenmeye karar verir.

Nobel Ödüllü André Gide’den on dokuzuncu yüzyılda varlıklı bir ailenin hayaletlerle dolu geçmişi üzerinden büyüleyen aşka, ahlaki çöküşe, insan doğasının ikiyüzlülüğüne dair hayalle gerçek arasındaki ince çizgide gidip gelen gizemli, şiirsel ve sıra dışı bir kısa roman…

Bu kitap neden önemli

– Pastoral Senfoni, Dar Kapı ve Dostoyevski’nin ardından Gide kitaplığımızda yerini alacak dördüncü kitap olacak ve diğer kitaplarına nazaran konusu, hacmi ve güncel çevirisi gereği okuması daha kolay bir kısa roman. – Motifleri ve anlatımı gereği André Gide eserlerine başlangıç için uygun bir kitap olarak gösterilebilir.

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

André Gide, 1869 yılında Paris’te doğdu. Çağdaş Fransız romancılardandır. Hayatını yazarak, seyahat ederek, sanatla uğraşarak geçirdi. 1951’de öldü. Romanlarıyla kişiliği örtüşen bir yazar olarak tanındı. 1947’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan Gide’in Türkçeye kazandırılmış eserlerinden bazıları şunlardır: Batak, Kalpazanlar, Pastoral Senfoni, Dar Kapı, Kadınlar Okulu, Dostoyevski.

edebiyathaber.net (16 Şubat 2023)

Yorum yapın