Anarşist varoluşun bölük pörçük masalı

Kasım 28, 2023

Anarşist varoluşun bölük pörçük masalı

Gediz Akdeniz’in “Siyah Kuğu” adlı kitabı Beyaz Baykuş Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Akademisyen, yazar ve eleştirmen Gediz Akdeniz, son yıllarda önerdiği Kaotik Farkındalık Kuramı’yla ve tanımladığı kaos metaforlarıyla toplumsal ve siyasi olayları incelemenin yanı sıra edebiyat, sinema ve görsel sanatlarda yeni dil arayışlarını araştırmakta ve bu yeni diller üzerine kritikler yapmaktadır.

Akdeniz, “Siyah Kuğu”da yaşanmış olanın yaşama dair diğer olasılıkları da içerdiğini delilik ve hiçliğin kaos sırtında yürümeye çalışan dört arkadaşın İtalya’da başlayan ve Bosna’da devam eden karmaşık var olma serüvenleri üzerinden anlatıyor.

Arka Kapak Yazısı:

“Halüsinasyonun bir gerçeği yoktur. Fakat zihinde var olanın bir gerçeği vardır. Ben bilinçaltının zihninde yıllarca tutsak ettiği bir gerçeğiyim.”

“Zihninde zuhur etmemle delirdiğini, aklının gittiğini düşünme. Bundan sonra dünyayı öngöremediğin bir şekilde algılayacaksın. Evrene fiziğin kendi iktidarı için sana öğrettiği dille değil, içinde ruh ve bedeninin bir olduğu karmaşıklıktan bakacaksın…

Hadi durma!… Evreni kozmos-kaos ikilisiyle anlamaya çalışırken doğaya karşı işlediğin günahlarından arınmak için Suzanaca’nın seni beklediği, renklerin sayılardan özgürleştiği, cennet ve cehennemin birbirine karıştığı, karar vereninin olmadığı zamansızlık içindeki karmaşıklığa, kutsal hiçliğine koş…”

Prof. Dr. Gediz Akdeniz son romanında yaşanmış olanın yaşama dair diğer olasılıkları da içerdiğini delilik ve hiçliğin kaos sırtında yürümeye çalışan dört arkadaşın İtalya’da başlayan karmaşık var olma serüvenleri üzerinden anlatıyor.

YAZAR HAKKINDA

Akademisyen, yazar ve eleştirmen Gediz Akdeniz, son yıllarda önerdiği Kaotik Farkındalık Kuramı’yla (zuhur-yeni anarşi) ve tanımladığı kaos metaforlarıyla toplumsal ve siyasi olayları incelemenin yanı sıra edebiyat, sinema ve görsel sanatlarda yeni dil arayışlarını araştırmakta ve bu yeni diller üzerine kritikler yapmaktadır. Çeşitli konularda yazdığı makalelerin dışında Düzenden Kaosa Zuhur (Tayfun Gönül ile söyleşi), 7 Hariç, Edebiyat ve Sinemada Kaos ve Ötesi, Rengin Özemi ile Ece Ayhan Yazılarında Kaotik Farkındalık (deneme), Kara Kefali, Elde Var Sıfır (roman) kitapları vardır. Halen Düzensiz Sistemler Çalışma Grubu kurucu başkanıdır.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2023)

Yorum yapın