Dünyayla flört eden hikâyeler | Ezgi Aydoğanoğlu

Mayıs 6, 2021

Dünyayla flört eden hikâyeler | Ezgi Aydoğanoğlu

Oh Kaos ve Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam kitaplarının ardından yeni bir kitapla okuyucu karşısına çıkıyor Kaan Burak Şen. Küsurat Yayınları etiketiyle okurlarla buluşan üçüncü kitabı Mutlu Kemikler, derleme öykülerden oluşuyor.

Reklam filmi, belgesel ve kısa film çalışmalarıyla ilgilenen Şen,  gerçeküstü ve absürd anlatımıyla tüm anlamlara yeni bir bakış kazandırıyor. Kimi zaman güzellikle savaşıyor kimi zaman ölümle dans ediyor, hatta yeri geliyor kendisine kafa tutuyor.

“Tüm kudretli kavramlar, nesneler devrilir, tüm güzelliklerin son kullanma tarihi bir gün dolar. Ama çirkinler ve zayıflar hep olanca gücüyle, hiç yara almadan devam ederler.”

Kat edilen gereksiz mesafeler, nereye varacağı bilinmeyen yokuşlar, işyerinde mesai bitimini beklemek hepsi hayatın ta kendisiydi.  Mutlu Kemikler, her şeyi aşıp emeklilikte yaşa takılmak isteyenlerin sesi oluyor.

“Artık hüzünlü market alışverişlerinden, hayatımın pazarlanmasından, bulantıyla sonuçlanan sohbetlerden büsbütün bıkmıştım. Kendi ürettiğim sıcak buharın dışına çıkıp soluklanmalıydım bir an evvel.”

Düşünceleri terzyüz etmek, dünyayla flört etmek, kabuğunu kırıp derin bir nefes almak üzerine her şey bu kitapta.

 “Hatırası var diye biriktirdiklerin aslında sana karşı işlenen cinayetin delilleri olabiliyor.”

21 öyküden meydana gelen Mutlu Kemikler; aşk, ölüm, sevgi, yalnızlık, hırs, intihar, yolculuk, mutluluk ve depresyona dair incelikli anları özenle seçiyor ve bambaşka bir evren yaratıyor. Her sayfa okuyucusunu yeni bir sürprizle karşılarken, gülümseten bir cümleyle de veda ediyor.

“Beladan uzak durmak için evvela aşktan vazgeçmeliyim.”

Kısa kısa öyküleri absürd kalemiyle işleyen Kaan Burak Şen’den Mutlu Kemikler’i elinize aldığınız gibi okuyup bitirecek, tadının damağınızda kaldığını hissedeceksiniz.  Tam kapanma günlerinde hayatı pencerelerin ardından yaşamaya çalıştığımız rutinlere absürt ve eğlenceli bir mola!

“Bir işte tam manasıyla ustalaşmak için o işi hiç yapmadan o işi çok iyi yapmak gerekir.”

Ezgi Aydoğanoğlu – edebiyathaber.net (6 Mayıs 2021)

Yorum yapın