Absürdlüğüyle Baş Döndüren Öyküler: Mutlu Kemikler

Nisan 9, 2021

Absürdlüğüyle Baş Döndüren Öyküler: Mutlu Kemikler

Kaan Burak Şen’in yeni öykü kitabı Mutlu Kemikler, Küsurat Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kaan Burak Şen’in Oh Kaos ve Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam’ın ardından üçüncü eseri Mutlu Kemikler, Küsurat Yayınları’nın absürd mizah kitaplığındaki yerini aldı.

Güne kendini yataktan kazıyarak başlayanların, emeklilikte yaşa takılacağı günlerin gelmesini dileyenlerin, küçük mutlulukların peşinde koşanların kitabı Mutlu Kemikler okurlarını; hayatın sıradanlığı, intiharlar, ölümler, aşklar, sevgiler, mutluluklar, incelikler, bezginlikler, hayal kırıklıkları ve naiflikler üzerine derin düşüncelere sevk ediyor.

O halde gelin, arkamıza yaslanalım ve Mutlu Kemikler’den derlediğimiz cümlelerle hayatlarımıza absürd bir ara verelim!

“İntiharlar geride bırakılanlara birer talimat, vicdani birer yaptırım. Ama hepsi böyle değil;, sıkılan da kalkıp gitmek istiyor, işin içinden çıkamayan da.”

“Beladan uzak durmak için evvela aşktan vazgeçmeliyim.”

“Kapının önünde dedemden bir miras kaldığını öğrendim. Heyecanlandım. Artık zengin olacağım, bir de cebimde para varken sıkılacağım enfes.”

“Tüm kudretli kavramlar, nesneler devrilir, tüm güzelliklerin son kullanma tarihi bir gün dolar. Ama çirkinler ve zayıflar hep olanca gücüyle, hiç yara almadan devam ederler.”

“Ona sıkıntı verecek her unsuru yırtmak, tüm ferah boşlukları göğsüne boca etmek istiyorum. Onun karşısındaki yokuşların üzerine dümdüz medeniyetler inşa etmek istiyorum.”

“Yaşlanınca hayatla aranda somut bir mesafe oluyor. Ne bu dünyadansın ne öbür dünyadan. Herkese sataşmak ve tüm koltuklarda oturmak istiyorsun. Birini görsem de saatlerce nasihat etsem diye kapılarda pusuya yatıyorsun.”

edebiyathaber.net (9 Nisan 2021)

Yorum yapın