“Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam” yayımlandı

Mart 21, 2019

“Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam” yayımlandı

Kaan Burak Şen’in “Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam” adlı romanı Küsurat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Uyandığında, üzerinde büyük bir ağırlık hissediyordu. Tüm gece üzerinde böyle bir ağırlıkla nasıl uyuyabildiğine şaşırırken kendisini daha büyük bir şeyin beklediğini bilmiyordu. Yorganı kenara atıp camdan dışarı baktığında şehrin yerinde koca bir beyazlık gördü. İnsanlar, bu beyazlıkları yerden alıp birbirlerine fırlatıyor, umarsızca hareket ederek mutlulukla ilgili çığlık atıyorlardı. Penceresini aralayıp, “Pardon ama hepimiz aynı vatanın çocuklarıyız. Bu anlamsız savaş, kardeş kavgası artık sona ersin,” diye bağırırken biri o savaş beyazlığından Burak’a da fırlattı. Tedirginlikle pencereyi kapatıp televizyonu açan Burak, bu beyazlığın bir yağış biçimi olduğunu öğrendi. Hafızasını yokladı, o da ne? Burak, sadece yaz mevsimlerini hatırlıyordu. Hayatındaki tüm kışları unutmuştu. Ta ki kargonun getirdiği o kavanozu eline alana kadar…

Geçtiğimiz yıl Oh Kaos adlı öykü kitabıyla büyük beğeni toplayan Kaan Burak Şen, bu kez Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam adlı romanıyla okurlarıyla buluşuyor.

“Ben onu hayatın en güzel yerlerine davet ettim, o beni en karanlık odalarına bırakacak. Biz adil bir düzlem üzerine inşa etmiyoruz postmodern ilişkimizi.”

“Geçmiş denen şey eski bayramlara benzemez. Çoğu zaman virüslüdür.”

“Bilirsiniz en büyük haltlar vicdan kelimesinin altında yenir.”

Eşofmanlı ve çok düşünceli insanların yaşadığı bir toplumda ölüm üzerine düşünmek kolay iş değildi. İnsanı ölüme hazırlayacak bir kankası olsa fena olmaz mıydı? Burak iç sıkıntısının başkenti olan evlerinden bir daha dönemeyecek bir biçimde çıktığında başına bunların geleceğini bilmiyordu, bilse ister miydi; o da muamma ama telefonu depresif insanların 900’lü hatlarına dönmüştü bile…

Kaan Burak Şen’in yüzünü absürd mizahın sonsuz dehlizlerine çevirdiği romanı sıradanlığın defterine dönüşü olmayan bir çentik atacak. Üşümenin, ağlamanın ve yalnızlığın teknik birer mesele olarak algılandığı Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam ikliminde geçmişinizi temize çekme fırsatı yakalayacaksınız!

edebiyathaber.net (21 Mart 2019)

Yorum yapın