Dünyanın Öyküsü’nün 3. sayısı çıkıyor

Mayıs 31, 2012

Dünyanın Öyküsü’nün 3. sayısı çıkıyor

İki aylık öykü ve eleştiri dergisi Dünyanın Öyküsü’nün 3. sayısı 1 Haziran’da okurlarıyla buluşuyor.

Usta yazar Füruzan’ın yayın danışmanlığını yaptığı derginin genel yayın yönetmenliğini ise yine usta bir öykücü; Özcan Karabulut yapıyor. Heyamola Yayınları tarafından çıkarılan dergiyle ilgili diğer ayrıntılar ve bu sayının içeriği şöyle:

SELİM İLERİ: YAZMADAN DURAMAM AMA YAYIMLAMAKTAN VAZGEÇEBİLİRİM

Bu yıl öykü dalında verilen Aydın Doğan Ödülü’nü alan usta yazar Selim İleri, Dünyanın Öyküsü dergisinin Haziran ayında çıkacak 3. sayısına konuştu. Yaklaşık yarım asırdır sanatın pek çok alanında ürünler veren, edebiyatın dışında gazete yazarlığını da sürdüren Selim İleri’yle yapılan bu kapsamlı söyleşiyi yazar Ayşe Sarısayın gerçekleştirdi.

Daha çok bir dost sohbeti havasında gerçekleşen söyleşiden bir bölüm şöyle:

“Haydar Ergülen’in o yazısı beni utandırmıştı”

Haydar Ergülen, “Adı ‘dünyaya borç ödemek için gelenler’ olan bu cemaatin başına hiç duraksamadan yazacağım isim” diyor senin için. Selim İleri herkesten farklı olarak neden böylesine büyük bir borç hissediyor üzerinde?
Haydar Ergülen’in o yazısı beni utandırmıştı. Tıpkı senin bazı yazıların gibi. Tıpkı başka sevgili arkadaşlarımın yazıları gibi.
‘Ödemek’, bu babandan geliyor, biliyorsun. Onun şiirindeki ‘ödemek’, borçlar, borçlarım, daha ilk okuyuşumda bende bir yaşamak düsturu olmuştu. Sonra, üzerinizde borç hissetmek iyidir, sizi derler toparlar, hizaya getirir. Gerçi Oktay Rifat da bir şiirinde omuzları dünyanın bütün yüküyle çökük adamı dile getirir. O şiir de etik değerler katar yaşamaya. Fakat kim bilir, karmaşık bir ruh durumu da söz konusu olabilir: Aman ödeyeyim, vicdanım rahat etsin filan… Ayrıca: Yazarken ödemeye çalıştım da, ‘yaşarken’ ödeyebildim mi? Herkese kendi iç sorgusu bir cehennem…

edebiyathaber.net (31 Mayıs 2012)

Yorum yapın