Nazım’la yeniden buluşma gecesi 2 Haziran’da

Mayıs 31, 2012

Nazım’la yeniden buluşma gecesi 2 Haziran’da

Nazım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM), Nâzım‘ın ölüm yıldönümünde bir kez daha Nâzım’ı dostlarıyla buluşturuyor. Çok sayıda sanatçının ve aydının sahne alacağı, “Armağan gecesi: İyi ki doğdun Nâzım” etkinliği 2 Haziran Cumartesi günü saat 20:30’da NHKM bahçesinde gerçekleşecek.

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM), sekizinci yılını geride bırakırken ismini taşımakla gurur duyduğu Nâzım Hikmet’in ölüm yıldönümünde, bir kez daha Nâzım’ı dostlarıyla buluşturuyor.

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, yaptığı açıklamada düzenlenecek etkinliğin bir “anma”dan ziyade, “Nâzım’la yeniden buluşma” şeklinde tasarlandığını, bu nedenle etkinlik için “İyi ki doğdun Nâzım” sloganının benimsendiğini duyurdu.

Gelecek yıl büyük şairin ölümünün 50. yılı
“Eşitlik ve özgürlüğün, yurtseverlik ve enternasyonalizmin, barış ve umudun, aşkın, devrim ve devrimciliğin şiirlerine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Hal böyleyken, Nâzım’ı –ölüm yıldönümünde bile olsa- ‘İyi ki doğdun Nâzım’ diyerek anmamız gerekir” denilen açıklamada, gelecek yıl büyük şairin ölümünün 50. yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerin de, bu çerçevede hayata geçirileceği belirtildi.

“Nâzım’a Armağan” etkinliğinde sanatçı ve aydınlar sahne alacak
Nâzım’ın ölüm yıldönümü olan 3 Haziran’dan bir gün önce, 2 Haziran Cumartesi gecesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin bahçesinde gerçekleştirilecek olan, “Nâzım’a Armağan” etkinliğinde, Nâzım dostu sanatçı ve aydınlar sahne alarak sözlerini, şarkılarını ve şiirlerini diğer Nâzım Dostları’yla paylaşacak.

Çok geniş bir sanatçı ve aydın çevresiyle buluşmanın hazırlıklarının yürütüldüğü geceye şimdiye dek katkısı kesinleşenler arasında, Ahmet Bilgin, Aslı Öngören, Alev Akçin, Aysan Sümercan, Banu Fotocan, Belit Özükan, Can Kolukısa, Cansu Fırıncı, Cengiz Kılçer, Edip Akbayram, Efe Duyan, Emin İgüs, Ender Yiğit, Erkan Can, Fırat Tanış, Fikret Kuşkan, Gülsen Tuncer, Hale Tüblek, Halil Ersan, Harun Güzeloğlu, Hilmi Yarayıcı, Hüseyin Akşen, İlkay Akkaya, Levent Üzümcü, Levent Ülgen, Metin Coşkun, Nejat Yavaşoğulları, Nuri Gökaşan, Orhan Aydın, Redd, Serdar Orçin, Serkan Durak, Sevtap Özaltun, Taner Cindoruk, Taner Öngür, Ufuk Karakoç, Ulvi Arı, Vecihi Ofluoğlu, Yılmaz Onay gibi isimler bulunuyor.

“Nâzım’ı yasaklarla silmeyi başaramadılar”
2 Haziran buluşması için NHKM’ye mesajı ulaşan yönetmen-yazar Yılmaz Onay, “Onların zihniyeti (yani ideolojileri), Nâzım Hikmet gibi dünya çapında olmak bir yana, ortalama düzeyde bile sanatçı yetiştiremiyor, tam tersine ancak sanat düşmanlığı yapabiliyor, ‘insanlık anıtı’ heykelleri yok ediyor, şairlerin, gencecik dansçıların, dünya çapında mizah yazarımızın, karikatürcülerimizin üzerine elleri titremeden kibrit çakıp ateşle gidebiliyorlar, tiyatroları, operaları, baleleri, orkestraları ‘özelleştirme’ iddiasıyla kapatmayı göze alabiliyorlar. Ama, Nâzım Hikmet’i yasaklarla ruhumuzdan silmeyi nasıl başaramadılarsa, bunu da başaramayacaklardır” dedi.

Cumartesi akşamı NHKM bahçesinde
NHKM tüm Nâzım Dostları’nı 2 Haziran Cumartesi günü saat 20:30’da İstanbul Kadıköy’de bulunan NHKM’nin bahçesine Nâzım ile buluşmaya ve hep birlikte “İyi ki doğdun Nâzım” demeye çağırıyor.

Kaynak: Sol Portal (31 Mayıs 2012)

 

Yorum yapın