“Don Camillo’nun Küçük Dünyası” yeniden

Eylül 2, 2019

“Don Camillo’nun Küçük Dünyası” yeniden

İlk kez 1972 yılında farklı bir çeviriyle basılan Giovanni Guareschi’nin “Don Camillo’nun Küçük Dünyası” adlı kitabı, Müge Çevikoğlu çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yeniden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Daha önce 1972 yılında bastığımız Don Camillo serisinin ilk kitabını İtalyanca orijinalinden yeni çevirisiyle yeniden sizlerle buluşturuyoruz.

Don Camillo, Po ovasının küçük bir kasabasında papazdır. Aynı kasabanın belediye başkanı komünist Peppone ile Don Camillo arasında bitip tükenmez bir mücadele sürüp gider. Yazar, onların kişiliklerinde evrensel sağ-sol çekişmesini tadına doyulmaz bir güldürüye dönüştürmüştür. Don Camillo dizisi, yarattığı dünya ve kişilerle, mizah edebiyatının doruklarından biri sayılmaktadır. Ünlü Fransız komedyeni Fernandel’in oynadığı Don Camillo filmleri de, yıllardır dünya sinemalarında olağanüstü bir ilgiyle seyredilmektedir.

“Eğer Don Camillo yüzünden bana kırılan rahipler olursa, kafamda bir şamdan kırabilir; Peppone yüzünden bana kırılan komünistler olursa, sırtımda bir sopa paralayabilir. Ama İsa’nın konuşmaları yüzünden bana kırılan olursa, yapacak hiçbir şey yok; çünkü hikâyelerimde konuşan Hz. İsa değil, benim aklımdaki İsa’dır. Yani benim vicdanımdır.”

(Giovanni Guareschi)

www.bilgiyayinevi.com.tr/

edebiyathaber.net (2 Eylül 2019)

Yorum yapın