Deniz Yüce Başarır, romantizmin kraliçesi Jane Austen’ın evi Chawton Cottage’dan bildiriyor

Eylül 28, 2023

Deniz Yüce Başarır, romantizmin kraliçesi Jane Austen’ın evi Chawton Cottage’dan bildiriyor

Deniz Yüce Başarır, her ay Milliyet Sanat’ta edebiyat tarihinin önemli mekânlarını kaleme aldığı “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” adlı köşesinin yeni yazısında, Jane Austen’ın İngiltere’nin güneydoğusundaki Hampshire’da yer alan evini, Chawton Cottage’ı anlatıyor. 

Austen’ın küçücük bir masada kocaman dünyalar yarattığı Chawton Cottage’ı ziyaret eden Başarır, yazarın ve yarattığı karakterlerin hayaletleri eşliğinde yaptığı gezintiye okurları da davet ediyor. Yazının tamamı, Milliyet Sanat’ın Eylül 2023 sayısında…

Ölene kadar hiçbir zaman bir kitabın üzerinde yazar olarak adını göremeyen, kendi kitap sözleşmesini bile yasalar kadınlara imza yetkisi vermediği için imzalayamayan ama yazmaktan hiç vazgeçmeyen Jane Austen, tüm ünlü romanlarını 1809-1817 yılları arasında yaşadığı Chawton Cottage’da kaleme alıyor.

Austen, ölümsüz eserleri Gurur ve Önyargı, Akıl ve Tutku, Emma’yı ve ölümünden sonra yayımlanan Northanger Manastırı, İkna ve Watson Ailesi’ni yazdığı Chawton Cottage’da annesi, ablası Cassandra ve eski dostu Martha Lloyd ile birlikte yaşıyor. Yazarlıkta olduğu kadar terzilikte de usta olan Austen, 1816’da hasta düştükten sonra ise, 18 Temmuz 1817’de henüz 41 yaşındayken terki diyar eyliyor.

Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi Deniz Yüce Başarır, Chawton Cottage’ı Jane Austen’ın ve yarattığı unutulmaz karakterlerin hayaletleri eşliğinde gezerken, seyahatinden anıları zengin hayal gücüyle daha da renkli hale getiriyor. Başarır’ın “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” köşesinde kaleme aldığı yazının tamamı Milliyet Sanat’ın Eylül 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için: milliyetsanat.com 

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

edebiyathaber.net (28 Eylül 2023) 

Yorum yapın