Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 25-26. birleşik sayısı yayımlandı

Mayıs 9, 2024

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 25-26. birleşik sayısı yayımlandı

Ecinniler’in 25 – 26. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, 25-26. birleşik sayısını yayımladı. Yayıncılık dünyasını derinden sarsan ekonomik sıkıntılar sebebiyle gecikmeli ve birleşik olarak yayımlanan yeni sayı raflarda. 2024 yılının ilk dosyası, edebiyatımızın usta kalemi Selçuk Baran’ı ve eserlerini konu alıyor. Yayın kuruluna yeni katılan Beyza Ertem’in editörlüğünde hazırlanan sayıda Beyza Ertem ile Esra Dicle’nin söyleşisi yanı sıra, Bahanur Garan Gökşen, Banu Yıldıran Genç, Burak Görün, İbrahim Özakman, Beyza Ertem’in incelemeleri yanı sıra Caner Almaz sunuşu ve katkılarıyla dosyaya dahil edilen Selçuk Baran ve Salim Alparslan söyleşisi de var.

Yeni sayının şairleri Gökçenur Ç., Beste Naz Karaca, Cemre N. Karain, Cenk Kolçak, Doğu Kaşka, Emrullah Alp, Erhan Kara, Ezgi Şimşek, Günçe Duru Or, Hüseyin Akcan, Kardelen Yıldırım, Mert Tutucu, Mervan Sunca, Neslihan Ağrı, Rıdvan Ardıç ve Şura Aykan.

Hicret Birik, Dilek Karaaslan, Nazlı Yıldırım ve Yalın Gündüz öyküleriyle bu sayıya konuk olan isimler.

Dilek Erol, James Joyce’tan şiir çevirisiyle yeni sayıda yer alan isimlerden.

Derginin bu sayısı için Dilara Elitaş Oğulcan Kütük’ün Oğlan Çıkmazı, Sema Güler Cevahir Bedel’in Bir Dağ Ki Hiç Olmadı ve Vasfettin Yağız da Sezai Karakoç üzerine inceleme yazıları kaleme aldılar.

Derginin yeni sayısı Shopier ve Dergi Kapında’dan online olarak ve ayrıca satış noktalarında satışta.

edebiyathaber.net (9 Mayıs 2024)

Yorum yapın