Altıyedi’nin dosya konusu “Umut”  

Mayıs 22, 2023

Altıyedi’nin dosya konusu “Umut”  

Altıyedi sanat edebiyat dergisinin Bahar 2023 sayısı (15. sayı), “Umut” başlıklı dosyayla yayımlandı.

Derginin başyazısında Kürşat Coşgun, “Büyük Alman ozanı Goethe, ‘Hayat dardır, doğru ama umut da geniş.’ diyordu. Umut sınırsızdır, umudun ufku sonsuzluktur. Edinilmiş her kazanım düş kurmanın, umut etmenin sonucudur. Umudumuz büyüdükçe yaşamımızı da genişleteceğiz, zenginleştireceğiz. Her zaman daha güzel bir gelecek hayali vardır, çünkü her zaman umut vardır. Son yaşadığımız deprem felaketinde, enkazın içinden çıkan bir kitaba yazılmış şu kısa notu beynimize mıh gibi çakmamız gerek: Umut varsa gelecek vardır.” dedi.

“Umut” konulu dosyaya Ahmet Özer, Öner Yağcı, Adnan Gerger, C. Hakkı Zariç, İbrahim Karaca, Bora Ercan, Hülya Deniz Ünal, S. İpek Ortaer Montanari, Esra Kahya, Prof. Dr. Cemal Sakallı, Gönül Malat, Ayça Şebnem ve Yunus Aykut Kırbıyık katkı sağladı. 

Yeni sayıya öykü ve yazılarıyla Arzu Anlar Saraç, Üzeyir Karahasanoğlu, Alaaddin Kara, Özcan Temel, Özkan Mert, Fatih Selvi, Doğu Karaoğuz, Ahmet Zeki Yeşil, Ayşegül Bayar, Olcay Karay, Abdullah Yavuz, Turhan Yıldırım, Sevda Orhan ve Buket Uçar katıldı. 

Şiirleriyle Altay Öktem, Levent Karataş, Sabahattin Yalkın, Egemen Berköz, Ferda Balkaya Çetin, Özlem Sat, Dilara İnak, Sude Altay, Kuzey Genç, Öncü Karakaya ve Ercan Şeherli yer aldı. 

Bu sayıda dergi “Acılar ve zorluklar içinde geçirdiğimiz şu dönemde yazdığınız eserleri umutlu buluyor musunuz?” diye sordu. Soruşturmaya yanıtlarıyla Gaye Keskin, Hakan R. Temiz, Metin Nart, Müzeyyen Çelik, Nihan Feyza Lezgioğlu, Ömer Erdem, Öztekin Düzgün ve Uğur Karabürk katıldı. 

Altıyedi’nin Mehmet Bahçeci ile Üzeyir Karahasanoğlu’nun ise Şenay Eroğlu Aksoy ile yaptığı söyleşiler de bu sayıda yer alıyor. 

Kapak tasarımı Mine Yörük’e ait olan sayının çizerleri arasında Kürşat Coşgun da var.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından yayımlanan dergiyi  [email protected] adresinden, Altıyedi’nin sosyal medya hesapları üzerinden, seçkin kitabevlerinden veya Shopier üzerinden temin etmek mümkün. 

edebiyathaber.net (22 Mayıs 2023)

Yorum yapın