Çocuklar için Senaryo Yazarlığı Atölyesi 6 Ekim’de başlıyor

Eylül 3, 2019

Çocuklar için Senaryo Yazarlığı Atölyesi 6 Ekim’de başlıyor

Açık Diyalog İstanbul’da, 6-13 Ekim tarihlerinde, Senaryo Yazarlığı Atölyesi kapsamında çocuklar kendi senaryolarını oluşturacak.

New York Film Academy (NYFA) Güzel Sanatlar Oyunculuk Bölümü mezunu olan Deniz Kara önderliğinde Senaryo Yazarlığı Akademisi gerçekleşiyor. 8-11 yaş grubu çocuklara yönelik bu atölye çalışmasında çocuklar hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını kullanarak kendi kahramanlarını yaratma ve hikâyelerini yazma fırsatı yakalayacak. İletişim odaklı ısınma oyunlarıyla başlayacak atölye çalışmasında; çocuklar senaryo yazarlığı hakkında bilgi alarak kendi hikaye fikirleri üzerinde senaryo oluşturacak.

Tüm atölye çalışmalarına başvurular [email protected] adresi ve 0212 232 7662 nolu iletişim numarasından yapılacak. Atölye çalışmasının katılım ücreti 100 TL.

DENİZ KARA HAKKINDA

Deniz Kara Zürih’te doğdu ve büyüdü. 15 yaşında Amerika’da aldığı lise eğitiminden sonra Zürih’te İşletme eğitimini tamamladı. 2012’de Los Angeles’a taşındı. 2015’te New York Film Academy (NYFA) Güzel Sanatlar Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Hollywood’ta film, dizi ve reklam setlerinde çalışarak tecrübe kazandı. Oyunculuk ile birlikte kamera arkası ile ilgili tecrübe de kazandı. Ünlü oyuncu James Franco’nun okulu Studio 4’da ve özel oyunculuk koçundan dersler aldı. 2017’de Hollywood’ta bulunan First Access Entertainment şirketinde, Talent Management bölümünde staj yaptı. 2016-2018 arasında University of California Los Angeles (UCLA), Entertainment Studies – TV&Film Yönetmenliği ve Oyunculuğu eğitimini tamamladı. Senaryosunu kendi yazdığı ve yönettiği kısa filmler çekti. Sinemaya olan tutkusu dışında çocuklara özel dersler verdi. Ayrıca Los Angeles’ta bir sanat vakfı olan, Young Storytellers Foundation’da gönüllü olarak çalıştı ve çocuklarla birlikte yazdıkları hikayeleri eğitim sonunda sahnelediler. Şimdi İstanbul’da yeni projeler üzerine çalışmakta ve çekeceği yeni kısa filmin hazırlıklarını yapılmaktadır.

edebiyathaber.net (3 Ekim 2019)

Yorum yapın