Çocuklar hayal kursun diye: “Hayallerin Gücü Adına”

Ocak 11, 2022

Çocuklar hayal kursun diye: “Hayallerin Gücü Adına”

Ayşegül Akbulut Çetinkol’un çocuklara yazdığı, Catherine Suvorova’nın resimlediği “Hayallerin Gücü Adına” Yeni İnsan Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayalleri sınır tanımayan Ambure, bir gün okuldan dönerken saptığı yolun sonunda, en az kendisi kadar hayalperest Fil Pipa ile karşılaşır. Yüzme Hocası Pipa, koca gövdesiyle küçücük bir nilüfer yaprağının üzerindedir. 

Gözlerine inanamayan Ambure, hayatlarında bir kere bile hayal kurmamış arkadaşları Hayda ve Hoppala’yı da bu maceraya ortak etmek ister. 

İçlerine ‘ne gerek var canavarı’ kaçmış Hayda ve Hoppala ile iflah olmaz hayalperest Ambure karakterleri, hepimizin hayatında var olan tanıdık kişilikler. Bir şeyleri değiştirmek için sihirli değnek bekleyen pesimistlere inat, hayallerden gelen güce dikkat çekmeyi hedefleyen kitap; tutarlı çizimleri ve masalsı renkleri ile de çocukları cezbediyor. 

Ambure karakterinin meraklı isyankar tavrı ve hep “Neden olmasın?” soruları ile Alice’e de (Alice Harikalar Diyarında) gönderme yapan kitap, akıcı dilinde mizahı da barındırıyor.

Ayşegül Akbulut Çetinkol

1978’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde okudu. Öğrenciyken gazetecilik ve muhabirlik yaptı. Mezun olur olmaz reklam yazarı oldu. Uzun yıllar metin yazarlığı yaptı. Ne zaman ki kızı doğdu, yazarlığı yön değiştirdi. Gönlünü çocuk edebiyatına kaptırdı. 

@bidahaokuanne blog sayfasını kurdu. Bir kız ve bir erkek çocuk annesi. Çocuk kitapları editörü, çocuk edebiyatı araştırmacısı, tutkunu ve yazarı. Hâlâ en çok Alice Harikalar Diyarında’yı seviyor ve İstanbul Beylerbeyi’nde yaşıyor.

Catherine Suvorova

Çocukluğundan beri çizmeyi seven Catherine, bir gün eşinin ona bir eskiz defteri ve renkli kalemler hediye etmesiyle çocukluk tutkusuna geri döndü. Aktif olarak çocuk kitapları çizimleri yapıyor. Eşi ve iki kedisiyle birlikte Yekaterinburg, Rusya’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (11 Ocak 2021)

Yorum yapın