Çocuğunuza bir yaz hediyesi: “Hayat Pastanesi”

Temmuz 27, 2017

Çocuğunuza bir yaz hediyesi: “Hayat Pastanesi”

Çiğdem Sezer’in Hayat Pastanesi adlı 12 ve üzeri yaş grubuna yönelik romanının 2. baskısı Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

2010 Memet Fuat Yayıncılık Ödülü’yle taçlanan Köprü Kitaplar dizisinin 20. kitabını, edebiyatımızın her yaştan okura seslenebilen şair ve yazarlarından Çiğdem Sezer, bu koleksiyon için yazdı. Gençlerin meslek seçme kaygısını ve ilk yürek kıpırtılarını geçmişin sırlarıyla harmanlayan yazar, pasta kokularına bulanmış bir hikâye anlatıyor. “Bir gençlik hikâyesinin içine neler sığabilir?” diye soran Köprü Kitaplar editörü Semih Gümüş, “Bizi daha başlangıç cümlesinde yakalayan romanın nasıl sürüp sonlanacağını merak etmemek olanaksız,” diyor.

Konusu

Üniversite sınavlarına hazırlanan Ozan, en yakın arkadaşı bildiği dedesinin ölümünün ardından kendini yapayalnız hisseder. Şehreküstü Mahallesi’ndeki tekdüze yaşamında, sınav baskısından bunaldıkça soluğu, Barut Dede’nin dükkânında alır. Beklenmedik bir anda karşısına çıkan İlkay aklını karıştırsa da, iki gencin kurduğu dostluk hem geleceğe umut olacak hem de yıllardır uyuyan sırları açığa çıkaracaktır…

Çiğdem Sezer

1960 yılında Trabzon’da doğdu, Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. Yozgat, Trabzon, Ankara, Sakarya gibi kentlerde hemşirelik ve öğretmenlik yaptı. Şiirleri Kıyı, Karşı, Çağdaş Türk Dili, Şiir-lik (Almanya) ve Varlık gibi pek çok dergide yayımlandı. İlk şiir kitabı Kanadı Atlas Kuşlar (1991) çeşitli ödüllere değer bulundu. Ardından, Çılgın Su’yla (1993) Dünya Kitap Dergisi Şiir Ödülü’nü, Bir Şehrin Hatıra Fotoğraflarından (1998) ile Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü ve Dünya Tutulması’yla da (2005) Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü aldı. Kapalı Gişe Hüzünler (1996), Denizden Geçme Hali (2009) ve Küçük Şeyler Mevsimi (2016) adlı şiir kitapları bulunan Sezer, edebiyatın farklı türlerinde eserler verdi. Kent monografisi ve biyografi kitaplarının yanı sıra, Aşklar ve Baharatlar (2008) ile Mavi Çayırın Kadınları (2013) adlı romanları var. 2014 yılında yayımlanan Alfabeden Kaçan Harfler adlı çocuk şiirleri kitabıyla Türkan Saylan Sanat Ödülü’ne değer görülen Sezer’in ilk çocuk romanı, Juju Beni Unutma (2015). Hayal Vadisi (2011), Gizemli Yabancı (2014) ve Şahane Ekip (2015) adlı gençlik romanlarıyla da tanınan ve son romanı Hayat Pastanesi’ni (2017) Köprü Kitaplar için yazan Sezer, Ankara’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (19 Ocak 2017)

Yorum yapın