Cinsel kimliği “hastalık” olarak tanımlayan kitaplar satılmayacak

Mart 15, 2021

Cinsel kimliği “hastalık” olarak tanımlayan kitaplar satılmayacak

Amazon, cinsiyeti veya cinsel kimlikleri akıl hastalığı olarak çerçeveleyen kitapları satmayacağını açıkladı.

Amazon, Ryan Anderson tarafından yazılan ve 2018’de yayınlanan “When Harry Became Sally” (When Harry Meets Sally filminden esinlenerek atılan başlık “Harry Sally ile Tanıştığında” yerine “Harry, Sally Olduğunda” anlamını taşıyor) kitabı platformlarından kaldırdı. Şirket gerekçe olarak,
“Tüm perakendeciler hangi seçenekleri sunmayı seçecekleri konusunda karar verebilirler Siyasi yelpazedeki müşterilere farklı görüşler içeren çok çeşitli içerikler sunuyoruz.  Mağazalarımızda sunduğumuz içeriği dikkatlice değerlendiriyoruz ve yaklaşımımızı düzenli olarak gözden geçiriyoruz … LGBTQ + kimliğini akıl hastalığı olarak çerçeveleyen kitapları satmamayı seçtik.” açıklamasında bulundu.

Kitabın yayıncısı Encounter Books, web sitesinde kitabın yazarının “medyanın cinsiyet akışkanlığı tasviri ile cinsiyet disforisi arasında yaşamanın zıtlığını ortaya koyduğunu” savundu.

ABD’deki “eşitlik yasası” ne durumda? 

ABD Temsilciler Meclisi, geçen ay LGBTİ+ ayrımcılığını yasaklayan bir yasayı onaylamıştı.

Bununla birlikte, dönüm noktası olan Eşitlik Yasası’nın şimdi de Senato’dan geçmesi gerekiyor. Şimdiye kadar, 100 sandalyenin 50’sini elinde tutan hiçbir Cumhuriyetçi senatör tasarıyı oylayacağını söylemedi.

Kaynak: Bianet (15 Mart 2021)

Yorum yapın