Çiğdem Güneş’ten “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” mesajı

Kasım 10, 2023

Çiğdem Güneş’ten “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” mesajı

Her yıl Kasım ayının ikinci haftasında kutlanan “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” için yazar Çiğdem Güneş’in “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” mesajı yayınlandı.

Mesajın tamamı şöyle:

Ne güzeldir bir kitaba yaslanıp uyuyakalmak. Ne güzeldir karışık, çapraşık anlamsız işaretlerin bir araya geldiğinde sözcüklere, tümcelere, hikâyelere, kitaplara anlam kattığını fark etmek. Hikâyelerde kendini bulmak, kendini sorgulamak… Ne güzeldir bir kahramanın peşi sıra dağları aşmak, bir balonla Dünya’yı dolaşmak, bir balinanın midesinde en sevdiğine kavuşmak. Ne güzeldir koca dünyada tek başına ayakta durabilmek, hem de bir atı sırtlayıvermek tek hamlede, korsanlarla savaşıp perilerle dost olmak. Ne güzeldir asıl sihrin bir çocuk yüreğinde saklandığını bilmek, bir küçük kara balıkla kendini keşfetmek, savaşlarda sadece insanların değil atların da acı çektiğini hissetmek. Gri adamlarla savaşan o akıllı çocukla arkadaş olabilmek ne güzeldir. Kahkahalarla gülmek ne güzeldir, pıtır pıtır dolaşan o yaramaz kahramanlarla.

Ne güzeldir bir çocuğun kitaplarla, şiirlerle, renklerle büyümesi. Savaşları sadece kitaplardan öğrenmesi, yalnızlığın, çaresizliğin, kimsesizliğin sadece kitaplarda olduğunu ve eninde sonunda her sorunun çözüleceğini bilmesi. Ve adı ne olursa olsun her çocuğun gözlerini düşlere yumup, düşlere uyanması ne güzeldir. Gökten sadece elmaların yağacağını bilmesi ne güzeldir.

Çocukların kitaplarla büyümesi, kitaplar gibi rengârenk gülümsemesi dileğiyle çocuk kitaplarına dokunan herkesin ama en çok çocukların “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” kutlu olsun. 

Çiğdem Gündeş

edebiyathaber.net (10 Kasım 2023)

Yorum yapın