Cem Mumcu’nun “Sana Aşktan Soruyorlar” sergisi 17 Ekim’de açılıyor

Ekim 11, 2023

Cem Mumcu’nun “Sana Aşktan Soruyorlar” sergisi 17 Ekim’de açılıyor

Cem Mumcu’nun on yılda damıttığı, biriktirdiği ve kaleme döktüğü Sana Aşktan Soruyorlar kitabı ve Mumcu’nun son on  yılda ürettiği resimlerden seçkiler bir araya geliyor, 17 Ekim Salı günü Ferda Art Platform’da sanatseverlerle buluşuyor. 

Cem Mumcu: şair, yazar, ressam, psikiyatrist, eleştirmen, yayıncı ve düşünen, sorgulayan, üreten, hiç durmayan bir tür “deli”.  

Mumcu, edebiyatımıza ve psikiyatri literatürüne onlarca kitap kazandırdı, Makber bugüne dek Almanca, İtalyanca ve İngilizce başta olmak üzere dokuz dile çevrildi. Yazarın son kitabı Sana Aşktan Soruyorlar ise aşka ve ilişkilere üstten bakmayan, “had bildirmeyen”, halleri dillendiren bir tür delilikti; tam da onun doğasını yansıtır bir şekilde. 

Sana Aşktan Soruyorlar, Mumcu’nun tabiriyle yazdığı, damıttığı, biriktirdiği metinlerden oluşuyor. Ağustos ayında okurla buluşan bu kitaba, 17 Ekim itibariyle başka bir deneyim, bir tür okur/izleyen buluşması da eşlik edecek. 

Bu noktada söylemekte fayda var, Cem Mumcu aynı zamanda “çizen” ve “resmeden”. “Sandığınız Değilim, Sandığınız Şeylerden Hiçbiri Değilim, Sandık da Değilim!” isimli ilk kişisel sergisi Aralık 2016’da, “Zoraki Yolculuk” isimli ikinci kişisel sergisi Aralık 2018’de, son sergisi “Söz Yasaktı, Renge Saklandım” ise bu senenin Mayıs ayında sanatseverlerle buluşmuştu.  

Mumcu’nun yarattığı eserlerinin ve damıttığı cümlelerinin raksı diyebileceğimiz bu okur/izleyen buluşmasında, Sana Aşktan Soruyorlar’ın cümleleri ile Mumcu’nun son on yılda ürettiği resimlerden seçkiler bir araya gelecek.

Aşk, boşluklar, aralar, korkular, endişeler ister. Resmin güzel olması, tablonun neresinde neyin olduğuna bağlıdır…” 

Sana Aşktan Soruyorlar 

Adeta Cem Mumcu’nun son on yıllık sanat hayatının bir izdüşümü olarak karşımızda belirecek bu buluşma, 17 Ekim Salı günü Ferda Art Platform’da sanatseverlere kapılarını açacak. Mürekkep, şarap, çay gibi alışılmadık malzemelerle yarattığı eserlerinde  ziyaretçiler ve Mumcu şu soruyu fısıldayacak birbirine: “Resmine bir roman bulaştı mı, yazdıkların renklerine karıştı mı senin de?” 

edebiyathaber.net (11 Ekim 2023) 

Yorum yapın