Can Yayınları ve Amazon Türkiye’den engel tanımayan kitaplar serisi

Ekim 14, 2023

Can Yayınları ve Amazon Türkiye’den engel tanımayan kitaplar serisi

Can Yayınları ve Amazon Türkiye, “Engel Tanımayan Kitaplar” seçkisi ile Amazon.com.tr’de bir yenilik gerçekleştiriyor. Görme engelliler için Can Yayınları tarafından özel olarak Braille alfabesinde basılan “Engel Tanımayan Kitaplar”, 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nden itibaren Amazon.com.tr’de satışa sunuluyor.

Can Yayınları ve Amazon Türkiye, Braille alfabesiyle özel olarak basılan kitapların Amazon.com.tr’de 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde satışa çıkacağını duyurdu. Dünya edebiyatının klasikleri ve sevilen çocuk kitaplarından oluşan toplam 24 kitaplık seçki, Can Yayınları uzmanlığıyla basılıyor ve Amazon Türkiye aracılığıyla
tüm Türkiye’ye ulaşıyor.

21 x 29,7 santimetre ebatlarında, görme engelli bireylere okuma kolaylığı sağlaması için özel olarak üretilen seride Anton Çehov, Edgar Allan Poe, Franz Kafka, Mihail Bulgakov gibi klasik dünya edebiyatının önemli yazarlarının öyküleri yer alıyor. Orijinal ebatlarına sadık kalınarak basılan çocuk kitaplarında ise yaklaşık 40 dilde 10 milyondan fazla okurla buluşan Elmer serisi dikkat çekiyor.

“Engel Tanımayan Kitaplar” özel seçkisiyle Braille kitapları alışveriş kategorisine artık Amazon.com.tr adresinden erişilebiliyor.

Can Yayınları Genel Müdürü Ali Granit bu anlamlı iş birliğiyle ilgili, “Biz Can Yayınları olarak toplumun tüm kesimlerine Türk ve dünya edebiyatının en iyi kitaplarını ulaştırma sorumluluğu hissediyoruz. Son yıllarda görme engelli bireyler için sesli kitap uygulamaları konusunda önemli adımlar atmış olsak da ne yazık ki Türkiye’de Braille alfabesiyle yazılmış edebî eserler yok denecek kadar az. Biz de bu bağlamda Türkiye’ye geldiği ilk günden beri çeşitli önemli projelerde iş birliği yaptığımız Amazon Türkiye’yle bu sefer de görme engelli bireyler için bir araya geldik. Dünya ve çocuk klasiklerinden oluşan çok güzel bir seçki yaptık ve 24 kitabımızı Braille alfabesiyle yazdırdık. Bu kitapları görme engelli bireylerin en kolay okuyacakları formatta bastırdık ve amazon.com.tr sayesinde Türkiye’nin her yerinden erişilebilir hale getirdik. Zaman içinde kitap çeşidimizi de artırmayı planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada 285 milyon görme engelli birey yaşıyor, bu kitlenin 39 milyonu ise total görme engelli kişilerden oluşuyor. Stanford Üniversitesi’ne göre iletişim ve bilgi yüzde 80 oranında görme odaklı tasarlandığı için görme engelli kişiler sunulan ürün ve hizmetlerden özgürce faydalanamıyor.

Amazon Türkiye ve Can Yayınları ilk olarak 2021 yılında okumayı teşvik etmek ve kitaba erişimi kolaylaştırmak için Can Yayınları tarafından geliştirilen “Lacivert Klasikler” projesi kapsamında bir araya gelmişti. Okurlar tarafından yoğun ilgi gören ve yarım milyon okura ulaşan “Lacivert Klasikler” serisinde 48 ila 60 sayfalık 50 kült klasik eser yer alıyor.

“Engel Tanımayan Kitaplar” serisindeki tüm kitaplar için: Engel Tanımayan Kitaplar

edebiyathaber.net (14 Ekim 2023)

Yorum yapın