Mitoloji paneli 21 Ekim’de İzmir’de

Ekim 14, 2023

Mitoloji paneli 21 Ekim’de İzmir’de

Uluslararası Mitolojik Film Festivali’nin düzenlediği mitoloji paneli 21 Ekim’de İzmir’de gerçekleşecek. Panele alanın önemli akademisyenleri Doç. Dr. Yasemin Polat, Doç. Dr. Akın Ersoy ve Doç. Dr. Pınar Fedakar’ın sunumlarını yazdığı fantastik romanlarla tanınan yazar Gülşah Elikbank’ın moderasyonuyla dinleme şansına sahip olacaklar. 

Konak Sanathane’de 21 Ekim Cumartesi saat 19.00’da başlayacak ve herkesin ücretsiz olarak katılabileceği panelde, “Antik Yunan Mitolojisi: Kim Kimdir?” başlığını Doç. Dr. Yasemin Polat, “Bu Dünyanın Ötesinde: Türk Mitolojisinde Ülgen, Erlik, Umay ve Yer-Su İyeleri” konusunu, Doç. Dr. Pınar Fedakar, “Mitoloji ve İzmir’deki Suretleri” başlığını ise Doç. Dr. Akın Ersoy, Yazar Gülşah Elikbank’ın soruları ve eşliğiyle anlatacak.

Uluslararası Mitolojik Film Festivali’nin amacının mitolojiye dikkat çekmek, sanatın tüm disiplinlerinde mitolojinin birleştirici gücünü kullanmak olduğunu paylaşan vakıf yönetimi, İzmirlileri bu festivale sahip çıkmaya davet ederek, bu panelin bir ilk adım olduğunun altını çizdiler.

edebiyathaber.net (14 Ekim 2023)

Yorum yapın