Cahit Koytak’tan “Şehrin Kitabı”

Nisan 29, 2021

Cahit Koytak’tan “Şehrin Kitabı”

Cahit Koytak’ın yazdığı “Şehrin Kitabı” Zeytinburnu Kültür Sanat etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Usta Şair Cahit Koytak’ın şiir çalışmalarının yer aldığı 400 sayfalık “Şehrin Kitabı” Zeytinburnu Kültür Sanat tarafından yayınlandı.

Şair ve çevirmen Cahit Koytak’ın farklı zamanlarda yazılmış şiirlerinden oluşan “Şehrin Kitabı”, Zeytinburnu Kültür Sanat Yayınları tarafından basıldı. 7 bölüm ve 400 sayfadan oluşan kitapta, usta şairinin farklı zamanlarda yazılan yaklaşık 200 şiirine yer verilmiş. Şair Cahit Koytak’ın felsefe ile yoğrulan ve Türkçe’yi engin kullanan şiirleri çok öncelerden kendine has bir şiir sever kitlesi kazandırmayı başarmış ve her daim ilgiyle takip edilmiştir. Cahit Koytak şiirleri her şiir severin mutlaka kütüphanesinde bulundurması gereken eserlerden… Zeytinburnu Kültür Sanat Yayınları tarafından basılan “Şehrin Kitabı”na internet üzerinden ve tüm seçkin kitapçılardan ulaşmanız mümkün.

Yazı hayatına uzun yıllar önce Sezai Karakoç’un Diriliş’inde yayınlanan ilk şiirleriyle başlayan Cahit Koytak’ın çalışmaları; Kriter, Yönelişler, Kelime ve Yedi İklim gibi dergilerde yayınlandı. Şairliğinin yanı sıra İngilizce ve Fransızcadan önemli çevirileri bulunan Koytak, 1988 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Yılın Mütercimi” seçildi. 2016’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür ve Sanat Özel Ödülleri’nde Şiir ve Çeviri dalında ödüle layık görüldü.

edebiyathaber.net (29 Nisan 2021)

Yorum yapın