Çağan Irmak’tan edebiyatımıza bir gönül borcu

Eylül 29, 2023

Çağan Irmak’tan edebiyatımıza bir gönül borcu

Çağan Irmak’ın Gözümden Deliler Taştı adlı öykü kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Uzun yıllardır tüm izleyicileri istisnasız etkisi altına alan, filmleri ve dizileriyle hem sinemaya hem de televizyona hatırı sayılır eserler bırakan Çağan Irmak, edebiyata duyduğu gönül borcunu Gözümden Deliler Taştı isimli ilk kitabıyla ödüyor. Doğan Kitap tarafından yayımlanan ve altı öykünün yer aldığı Gözümden Deliler Taştı, her Çağan Irmak eserinde olduğu gibi bu sefer de okuyucularını duygular arası geçişlerle baş başa bırakıyor.

Gözümden Deliler Taştı’yla Çağan Irmak, o eşsiz filmlerinden de aşina olduğumuz sıra dışı, derinlikli karakterlerinin, Ege’nin bir kasabasındaki acı-tatlı yaşamlarını çok katmanlı, şiir gibi öykülerle bize anlatıyor.

Cıgaralı Naciye’nin sinema tutkusundan, Haktan’ın sırlarla dolu hayatına; Hüsniye Hanım’ın sıkıntısından, bir mevtanın dramına; Elektrikçi Kemal’in inadından, Perizat’ın küskün kalbine ve bir çocuğun rengârenk hayal dünyasına…

O her dem gittiğimiz sahil kasabasına, bizi gülümseten gazinolara, hıncahınç doldurduğumuz pazar plajlarına ve özlemle hatırladığımız 70’lere ışınlanıyoruz…

Geceden hazırlanıp yoğrulmuş ekmek içi ve soğanı bol tutulmuş kıyması az köfteler yaz sıcağında daha fazla beklemesin diye öğlen olmadan mangala atılır, iyot kokusu kısa bir zaman sonra yerini et ve duman kokusuna bırakırdı. Aile babaları dışında kişi başına üçer taneden fazla düşmeyen assolist köfte, bol ekmekle katık edilir, doyurmayınca da harcıâlem domates ve yeşil biber yetişirdi imdada. Domatesin uvertür olduğu zamanlardı.

Yazar Hakkında

Çağan Irmak, İzmir’in Seferihisar ilçesinde doğdu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. Denizi, ağaçları, sinemayı, müziği ve edebiyatı çok sevdi. Şimdiye kadar birçok senaryo yazıp filme çekti. Gözümden Deliler Taştı yazarın, görüntülerini bu kez okuyucunun hayaline bıraktığı ve yıllardır beslendiği edebiyata bir gönül borcu olarak sunduğu ilk kitabıdır.

edebiyathaber.net (29 Eylül 2023) 

Yorum yapın