Doris Lessing’in “İyi Terörist” romanına bayılanların seveceği bir kitap

Eylül 16, 2021

Doris Lessing’in “İyi Terörist” romanına bayılanların seveceği bir kitap

Zoe Wicomb’ın “David’in Hikâyesi” adlı romanı, Dilara Erdem çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı. Doris Lessing’inİyi Terörist” romanı ile ortak noktaları bulunan kitap indirimde.

Tanıtım bülteninden

Güney Afrika özgürlük hareketine getirilen yasaklamalar kalkınca gerilla rolüne sahip David Dirkse’nin düşünmek için bolca zamanı olur. Kendi adının kara listede geçtiğini öğrenir ve etnik kökenlerini araştırmak için yola çıkar. İhanete uğradığının ve gözetlendiğinin farkına varması ona “ırksal olmayan” demokrasi mücadelesindeki rolünü, yan yana durduğu yoldaşlarının sadakatini ve kendi özgürlük anlayışını yeniden sorgulatır. David’in etrafını saran sesler bazen birbiriyle bağlantılı olup hikâyeyi aydınlatırken bazen de kendi içerisinde çelişkiye düşüp içinden çıkılmaz bir hal alır. Hafıza, politik bakış açısı ve hakikat ekseninde gezintiye çıkan Zoe Wicomb, Nelson Mandela’nın serbest bırakılışının ardından gelişen olayları, aktivistlerin yer altı dünyasını, casusları ve Güney Afrika özgürlük hareketi içindeki sabotajcıları farklı mekân ve anlatılar dâhilinde yazarak tarihin kimin bakış açısından anlatıldığının ve ne derece değişken olduğunun altını çizer.

Kitabı indirimi almak için>>>

Yazar hakkında

Zoe Wicomb Güney Afrika, Namaqualand’da doğdu ve büyüdü. Şu anda İskoçya Strathclyde Üniversitesi’nde ders veriyor. Kısa hikâye ve makalelerinin yanı sıra You Can’t Get Lost in Cape Town’ın (1987) da yazarı. Sadece yazı alanında verilen ve MacArthur Dahilik Bursu olarak bilinen Windham Campbell ödülünü kazananlardan biri.

edebiyathaber.net (16 Eylül 2021)

Yorum yapın