Bir anne-kızın dokunaklı, komik ve gerçek hayat hikâyesi

Eylül 14, 2023

Bir anne-kızın dokunaklı, komik ve gerçek hayat hikâyesi

Katy Massey’nin Neresi Bizim Evimiz? adlı romanı, Özlem Uygun çevirisiyle Düşbaz Kitaplar tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Katy Massey’nin otobiyografik romanı Neresi Bizim Evimiz? bir kız çocuğuyla annesinin dokunaklı olduğu kadar komik ama bir o kadar da gerçek hayat hikâyesini okurlarla buluşturuyor. Düşbaz Kitaplar’dan çıkan kitap, Katy’nin ve seks işçisi olduğunu öğrendiği annesinin hikâyesini, mültecilik, ötekilik, sınıf önyargısı, kadın düşmanlığı, kuşak çatışması ve anne-kızın birbirini anlama çabası etrafında ele alıyor. Katy Massey, Neresi Bizim Evimiz?’de zorlu bir konuyu zeki ve eğlenceli anlatımıyla kaleme alarak yaşam öyküsünü güçlü bir edebiyat eserine dönüştürüyor.  

Ayrıntı Yayınları’nın renkli markası Düşbaz Kitaplar, Katy Massey’nin Newcastle Üniversitesi tarafından 2010 yılında ödüle layık görülen Neresi Bizim Evimiz? adlı otobiyografik romanını Türkiye’deki okurlarla buluşturdu. Booker Edebiyat Ödülü sahibi Bernardine Evaristo’nun “Bayıldım! Bir cevher,” yorumunu yaptığı romanı dilimize Özlem Uygun çevirdi. 

Katy, genç bir kızken, annesinin seks işçiliği yaparak para kazandığını keşfeder ve aralarındaki bağ bozulur. Yetişkinliğinde, annesiyle ilişkilerini iyileştirmeye çalışmadan önce, keder ve akıl sağlığı sorunlarıyla mücadele eder. 1935’ten 2010’a, Kanada’dan Leeds ve Jamaika’ya uzanan bu hikâyede, utanç, göçmenlik ve sosyal sınıflarının güçlüklerini keşfeden anne ve kız, hızla değişen bir dünyada birbirlerinin seçimlerini anlamakta zorlanır.

Acaba kendi gerçeklerini bulmaya çalışan bu iki güçlü kadın, geçmişin zalim hayaletlerini alt edip aralarındaki düşmanlıkta ateşkes ilan edebilecekler midir?

Katy Massey imzalı Neresi Bizim Evimiz?, raflarda ve internet satış sitelerinde!

KATY MASSEY HAKKINDA

Yorkshire’da büyüyen Katy Massey, on beş yıl serbest gazetecilik yaptı. Newcastle Üniversitesi tarafından 2010 yılında ödüle layık görülen Neresi Bizim Evimiz? anı ve otobiyografi alanındaki doktorasının yaratıcı yanını ortaya çıkardı. Aksi takdirde bilinemeyecek olan hayat hikâyelerini bulmaya ve yayımlamaya odaklanan bir editör ve proje yapımcısı olarak yaptığı araştırmaları, yeni işlerine ilham oldu. Bunun sonucunda, kısa anılardan oluşan temalı iki koleksiyon ortaya çıktı: Melez aile deneyimlerinin anlatıldığı Tangled Roots ve Brexit Referandumu’nun bireysel etkilerini konu edinen Who We Are Now? çalışmaları, editörlüğünü Kit De Waal’un yaptığı Common People (Unbound) antolojisinin bir parçası olarak 2019’da yayımlandı. Yazar şu an, 1950’lerle 1970’ler arasında Leeds’te geçen bir roman yazmakta ve Doğu Sussex’te yaşamaktadır.

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com/dusbaz

instagram.com/dusbazkitap

twitter.com/dusbazkitaplar

facebook.com/dusbazkitaplar

edebiyathaber.net (14 Eylül 2023)

Yorum yapın