“Ben Okurum” sohbetleri bayram seçkisi yayında

Haziran 30, 2020

“Ben Okurum” sohbetleri bayram seçkisi yayında

Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi ve Storytel’deki birçok kitabın sesi Deniz Yüce Başarır’ın, her bölümünde özenle seçtiği konuklarıyla farklı bir kitaba odaklandığı “Ben Okurum” adlı podcast’i, özel seçkisiyle bayram tatilinize eşlik ediyor.

“Ben Okurum”un her bölümünde farklı bir kitaba odaklanan Deniz Yüce Başarır, kitabın ona hissettirdiklerini anlatırken, yazarıyla ilgili anahtar niteliğinde bilgiler vermeyi de ihmal etmiyor. Her bölümüne farklı bir ismin konuk olduğu “Ben Okurum”, sohbetin yanı sıra söz konusu kitaptan alıntıları ve Başarır’ın, kitapla ilgili bilgileri, kendi fikirlerini, yaşanmışlıklarını paylaştığı metinleri de kitap meraklılarına sunuyor.

Mandarinler-Filiz Aygündüz

Deniz Yüce Başarır “Ben Okurum”un bu bölümünde feminizmin öncülerinden kabul edilen yazar Simon de Beauvoir’ın, eşi Jean Paul Sartre ve arkadaşları Albert Camus gibi ünlü kişilikleri de satırlarına taşıdığı söylenen ünlü romanı Mandarinler’i anlatıyor. Romandan can alıcı paragrafların Başarır tarafından seslendirildiği bölümün konuğu ise deneyimli gazeteci, Milliyet Sanat Dergisi’nin Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz.

İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni-Omca/Aybek Korugan

“Ben Okurum”da Deniz Yüce Başarır bu kez, arkadaşlarıyla birlikte yazarı Marianna Yerasimos’un ‘tat anıları ile anıların tatlarının iç içe geçtiği bir hikâye’ olarak tanımladığı İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni’nin tarifleriyle mutfağa giriyor. Çevirmen Omca Korugan ve akademisyen Aybek Korugan ile kitabın içinden anılarla zenginleşen sohbetlerin de yer aldığı bölüm hem hayatın hem de yemeklerin lezzeti peşinde koşanların çok ilgisini çekecek. 

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu-Alper Hasanoğlu

“Ben Okurum”un bu bölümünde ise Deniz Yüce Başarır bir edebiyat fenomenini, Stefan Zweig’ı mercek altına alıyor. 1942 yılında Avrupa’nın faşizm ve savaşın etkisiyle geldiği durumdan ötürü depresyona girip, karısıyla birlikte intihar eden yazarın Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu adlı, ülkemiz okurları tarafından da çok sevilen novellası ise bölümün esas kızı. Başarır, konuğu psikiyatr Alper Hasanoğlu ile bu eseri ve Zweig’ın tüm kitaplarında psikolojinin yerini derinlemesine irdeliyor.

Storytel Türkiye’nin sponsorluğunda hazırlanan “Ben Okurum”un tüm bölümlerine Storytel, Spotify, Apple Podcasts, Podtail, CastBox ve Simplecast’ten ulaşılabilir.

edebiyathaber.net (30 Temmuz 2020)

Yorum yapın