Behiç Ak ile “Kent ve Çocuk” söyleşisi 29 Mayıs’ta

Nisan 24, 2016

Behiç Ak ile “Kent ve Çocuk” söyleşisi 29 Mayıs’ta

behic-ak“Çocuk Dünyasına Yolculuklar” etkinlikleri kapsamında yazar, karikatürist ve mimar Behiç Ak ile 29 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te Robinson Crusoe 389’da “Kent ve Çocuk” konusunda söyleşilecek.

Tanıtım bülteninden

Günümüzde, özellikle büyük kentlerdeki hızlı büyüme ve değişimler insanların yaşamlarını değiştiriyor, dönüştürüyor. Söz konusu bu değişimlerden en çok etkilenenler de çocuklar oluyor. Çocuklar, daha sınırlı alanlarda ve doğadan uzak yaşamak durumunda kalıyorlar. Buna ek olarak kentsel yaşamın çocuklara göre tasarlanmaması, çocukların bulunabileceği mekânların az olması da bu durumu bir mesele haline getiriyor.

Peki, çocuklar için kentte yaşamak ne anlama geliyor? Kenti nasıl görüyorlar? Kent yaşamının sınırlılıkları onları nasıl şekillendiriyor? Yeşil alanların az olması, neredeyse tamamen betonların arasında süren bir yaşam çocukları nasıl etkiliyor? Çocuk-kent ilişkisini doğru olarak kurmak ve geliştirmek için anne-babalara neler düşüyor? 29 Mayıs, Pazar günü saat 15.00’te Robinson Crusoe 389’da (Salt Galata – 4. Kat) değerli yazar, karikatürist ve belgesel film yönetmeni Behiç Ak ile bu ve benzeri başka sorulara yanıtlara arayacağız.

“Çocuk Dünyasına Yolculuklar”

Bir Kitap Lütfen ve Robinson Crusoe 389 çocuk dünyasına doğru bir dizi yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuklarda yazarlar, çizerler, akademisyenler ve sanatçılarla birlikte çocuk dünyasını ve bu dünyanın hayata, çocuk kitaplarına yansımalarını tartışacağız.

Çocukluğun ne olduğu, çocukların sanat ve edebiyatla kurdukları, kurmak istedikleri ilişkinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili farklı cephelerden farklı seslerin duyulduğu bir dönemdeyiz. Doğaldır ki anne babalar ve eğitimciler neyin doğru olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Bir Kitap Lütfen, doğru ya da yanlış etiketlerini kullanmadan çocukların kendilerinden yola çıkarak çocuğa değen her alanı konunun uzmanlarıyla tartışmaya açmak istiyor.

edebiyathaber.net (24 Mayıs 2016)

Yorum yapın