“Arkadaşım Kitap” Podcast Kanalı’nın üçüncü bölümü “Neşe Oğuzsoy ile Müzik ve İnsan Hakları Üzerine” yayında

Aralık 22, 2022

“Arkadaşım Kitap” Podcast Kanalı’nın üçüncü bölümü “Neşe Oğuzsoy ile Müzik ve İnsan Hakları Üzerine” yayında

Doğan Çocuk Yayınlarının podcast kanalı Arkadaşım Kitap’ın üçüncü bölümünün konuğu çocuk kitapları ve oyun yazarı eğitimci Neşe Oğuzsoy

Neşe Oğuzsoy ile Müzikli Türkiye Yolculuğu ve Klasik Müzik Masalları serileri başta olmak üzere müzikli kitaplar ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni çocuklara aktardığı Renkler Küsünce konuşuluyor, çocuklara kitap seçimi nasıl olur sorusunun yanıtları aranıyor.

Arkadaşım Kitap podcastinde çocuk edebiyatına yön veren yazarlar, çevirmenler, editörler ve illüstratörler yer alıyor.

Arkadaşım Kitap podcastini dinlemek için:

https://open.spotify.com/episode/2YgDa1ouKWCxJnuEPewTFH?si=u1UxGs8WRUGy7gCFDyyZxw

https://spotifyanchor-web.app.link/e/DjK6odMBSvb

Türkiye’nin 7 bölgesini, 7 farklı öyküyle anlatan Müzikli Türkiye Yolculuğu’nda çocuklar, ülkemizin doğal, tarihî ve kültürel güzellikleriyle tanışıyor. Öykülerdeki kahramanlarla birlikte çıkacakları macera dolu yolculuklarda onlara o bölgelere özgü türküler eşlik ediyor. Bölüm sonlarındaki karekodlarını okutarak, türküleri dinleyebilmek mümkün.

Neşe Oğuzsoy

Marmara Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümünü bitirdikten sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinden “Pedagojik Formasyon” alarak eğitimcilik yaşamına özel bir okulda 24 sene önce başladı. Bu kurumda “Müzik ve Sahne Sanatları” alanında eğitmenlik ve yöneticilik yaptı.

2007 yılında Doğan Çocuk ile “Klasik Müzik Serisi”nin ilk 4 müzikli kitabı olan “Mozart, Vivaldi, Beethoven, Bach” dörtlüsünü çıkardı. Sonraki yıllarda bu seriyi “Chopin, Tchaikovsky ve Strauss” izledi. 2010 yılında İnsan Hakları Bildirgesi’ni masallaştırdığı “Renkler Küsünce” ve 2016 yılında “Müzikli Türkiye Yolculuğu” başlığı altında, Türkiye ve bölgelerini konu alan, yine Doğan Çocuk ile “Gizli Dost”, “Çingene Kızın Gizemi”, “Denizden Korkan Su” ve “Rüzgârla Konuşmak” isimli müzikli kitapları çıkardı.

Görev yaptığı okulun ilk ve orta seviyelerinde sahnelenmeye devam eden 7 tiyatro oyunu yanında 2013 yılında Kelebek Yapım tarafından “Odada Dört Mevsim” isimli oyunu da 3 sene boyunca sahnelendi. Halen okulunun lise bölümünde “Sosyal sorumluluk, Kulüp ve Sanat Koordinatörü” olarak görev yapmaktadır. Bunun yanı sıra hem kitap ve oyun yazarlığı yapmakta hem de farklı platformlarda çalışmalarını sürdürmektedir. 

edebiyathaber.net (22 Aralık 2022)

Yorum yapın