Barış Müstecaplıoğlu hayallerine nasıl ulaştığını anlatıyor: “Hayallere Ulaşma Rehberi”

Şubat 6, 2018

Barış Müstecaplıoğlu hayallerine nasıl ulaştığını anlatıyor: “Hayallere Ulaşma Rehberi”

Barış Müstecaplıoğlu’nun “Hayallere Ulaşma Rehberi” adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Fantazya ve bilimkurgu eserleriyle tanıdığımız Barış Müstecaplıoğlu, son Kitabı Hayallere Ulaşma Rehberi ile kurmaca dünyadan ayrılarak gündelik hayata bakıyor ve kendi hayallerine adım adım nasıl ulaştığının şifrelerini okurlarıyla paylaşıyor.

Yazarlığının yanında aynı zamanda iş dünyasında da tanınan ve insanın toplumsal hayattaki farklı kimliklerinin her biriyle kurduğu farklı hayallerin gerçek olabileceğini anlatan Barış Müstecaplıoğlu, hayallere nasıl ulaşacağının şifrelerini veriyor.

Kendimizi hayallere ulaşma yolunda nasıl motive edebileceğimizi ve bu yolda adım adım nasıl ilerleyeceğimizi bu rehber kitap eşliğinde öğreneceğiz. Bize faydadan çok zarar veren Zaman Katilleri’yle nasıl mücadele edeceğimizi, hayallerimizi gerçekleştirmek için hangi becerilere ihtiyacımız olduğunu, kendi şansımızı kendi imkânlarımızla nasıl yaratabileceğimizi, hayallerimize erişmek için bize yardımcı olacak kişileri yani “hayal ortaklarımızı” nasıl seçeceğimizi ve hayallerimizi gerçekleştirmenin bizi mutlu edeceğini bir bir anlatıyor Hayallere Ulaşma Rehberi.

***

Geleceğin hatıralarını ancak hayallerinizi gerçekleştirerek yazabilirsiniz. Barış bunu kitabında çok iyi anlatmış. Sevdiğiniz işi yapmanın başarılı ve mutlu olmaktaki önemi büyük. TAV Akademi’nin gelişiminde çok büyük payı olan, değerli mühendis, yazar ve eğitmen arkadaşımı kutluyorum.

Dr. Sani Şener

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı

Fark yaratacak yeni fikirler üretmek için zihinlerimizde öğrenilmişliklerden ve paradigmalardan oluşan bariyerleri yıkmamız gerek. Kendimize “Neyi biliyorum ve neyi görüyorum?” diye değil, “Neyi öğrenmem lazım ve neyi göremiyorum?” diye sorarsak, sınırlarımızı aşmamız mümkün olur. Bu kitabın sorduğu soruların, paradigmaları sarsmaya yardımcı olacağına inanıyorum.

Gökhan Gürcan

Acıbadem Sigorta CEO

İnsanı hayata bağlayan şey, hayatıyla ilgili sahip olduğu anlam duygusudur. Anlamı bulmak ise en zor çaba. Oysa varoluşsal bir anlam duygusu bulmak için hepimizin bakması gereken yer hayallerimiz… Nietzsche’nin dediği gibi “yaşamak için nedeni olan kişi, hemen her ‘nasıl’a katlanabilir.” Barış, bu kitabında hayallerin “nasıl” gerçekleştirileceğine dair ipucu, deneyim ve yöntemlerden bahsediyor. Kendi hayallerini gerçekleştirmiş birisi olarak ondan öğrenilecek çok şey olduğuna inanıyorum.

Özlem Tekay

Oktagon Strateji ve Yönetim Danışmanlığı, Başkan

İnsanın varoluşunu renklendirendir hayal kurmak. İnsan, kurduğu düşlerle sınırlıdır. Hayal edersiniz, hayal ettiğinizi amaçlarsınız ve en sonunda amaçladığınızı yaratırsınız. Hayaller, zamana bağlı değildir. Süreklidir. Sürdürülebilirdir. Ruhun gücüdür. Peki, hayal kurma yolları öğretilebilir mi? Barış’ın kitabında bunun için faydalı öneriler bulacaksınız.

Prof. Dr. Uğur Batı

Marka danışmanı, Yazar

Yazar biyografisi

Barış Müstecaplıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği okudu. Yaklaşık 20 yıldır insan kaynakları ve eğitim alanında çalışıyor. TAV Grubu’nun eğitim ve danışmanlık şirketi TAV Akademi’yi yönetti. Genel müdür, insan kaynakları yöneticisi ve eğitmen kimlikleriyle dünyanın pek çok ülkesinde konuşmalar yaptı, seminerler verdi.

Acıbadem Sigorta’da insan kaynakları koordinatörü olarak çalışan Müstecaplıoğlu, iş hayatındaki deneyimlerinin yanında romanları dünya dillerine çevrilmiş bir yazar. Türkiye’nin ilk fantastik kurmaca serisi Perg Efsaneleri’ni kaleme alan Müstecaplıoğlu’nun çoğu fantazya ve bilimkurgu türündeki eserleri, okullarda öğrencilere hayal güçlerini geliştirmeleri için okutuluyor. Eşi ve kızıyla İstanbul’da yaşayan Müstecaplıoğlu, yazar kimliğiyle uluslararası etkinliklerde konuşmalar yapıyor ve üniversitelerde yaratıcılık üzerine seminerler veriyor.

www.barismustecaplioglu.com

edebiyathaber.net (6 Şubat 2018)

Yorum yapın