Ayfer Tunç’tan uzun yıllar konuşulacak bir roman: Osman

Eylül 4, 2020

Ayfer Tunç’tan uzun yıllar konuşulacak bir roman: Osman

Ayfer Tunç’un yeni romanı “Osman” Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Mahvolan yaşamlar için bir ağıt.

Osman, uzun bir döneme yayılan usta işi kurgusuyla edebiyatımızın en görkemli eserlerinden biri olmaya aday. Ayfer Tunç, Kapak Kızıve Yeşil Peri Gecesi’yle kurduğu roman zincirini Osman’la tamamlıyor.

Her şey olmak isterken hiçbir şey olamayan, gün gün, adım adım hem servetini hem kendini tüketen bir adamın, Osman’ın hikâyesi bu roman.

Pahalı markaların, lüks yaşamın gösterişine dalıp bir kültürün, bir sınıfın yok oluşunu, kendileri de o kültürle birlikte yok olmalarına rağmen fark edemeyen bir kuşağın çarpıcı hayatını anlatıyor Ayfer Tunç. Müzik stüdyolarından, araba galerilerinden, marinalardan geçip kapak kızlarının sert gerçekliğine çarpan… bir hafriyat kamyonunun gece yarısı yapayalnız bir adama çarptığı gibi çarpan bir hikâye.

Kapak Kızı’nı ve Yeşil Peri Gecesi’ni dinledik. Şimdi söz sırası Osman’da…

Bugün ayın kaçı, günlerden ne, berbat pansiyonların berbat odalarında çile doldurduğum kaçıncı gün, bilmiyorum. Zaman bir yerde koptu gitti, geceyle gündüzü ayırt etmem bile zaman alıyor artık, zaten bir önemi de yok. Beş parasızım, perişan haldeyim. Yarın ne yapacağım, nasıl sürecek bu yaşam, bilmiyorum. Allah’ım ben bu hale nasıl geldim? Düştüğüm bu halin sorumlusu kim?

Sayfa sayısı: 504

Fiyat: 42.00 TL    

AYFER­ TUNÇ­ 1964’te­ Adapazarı’nda­ doğdu.­ İstanbul­ Üniversitesi­ Si­yasal­ Bilgiler­ Fakültesi’ni ­bitirdi.­ İlk öykü ­kitabı­ 1989’da ­yayımlanan­ Saklı’dır.­ Yazar­ bu­ kitabını­ daha­ sonra­ Evvelotel­ adlı­ öykü­ kitabıyla­ birleştirerek Evvelotel-Saklı ­adıyla ­yayımladı.­ Diğer ­öykü­ kitapları ­Mağara Arkadaşları, Aziz Bey Hadisesi ­ve­ Taş-KâğıtMakas’tır.­ Taş-KâğıtMakas’ın ­içinde­ yer­ alan­ kısa­ romanı­ Suzan Defter’i ­2013’te,­ Aziz Bey Hadisesi’ndeki kitaba ­adını veren ­eseri ­2014’te ­bağımsız­ olarak­ yayımladı.­ Bu­ iki ­kitapta ­yer ­alan­ diğer ­kısa­ öyküleri Kırmızı Azap­ ismiyle­ kitaplaştırdı.­ Sait­ Faik’in­ öykülerinden­ hareketle­ TRT­ için­ yazdığı­ Havada Bulut­ adlı ­senaryosu 2002’de,­ Orhan ­Kemal’in ­aynı ­adlı ­romanından ­uyarladığı ­72. Koğuş­ adlı ­senaryosu ­2010’da ­çekildi.­Yazarın­ Kapak Kızı ­(1992), ­Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi (2009),­ Yeşil Peri Gecesi ­(2010), Dünya Ağrısı ­(2014)­ ve­ Âşıklar Delidir ya da Yazı Tura­ (2018)­ adlı ­romanlarının ­yanı ­sıra ­Memleket Hikâyeleri (İletişim Yayınları, ­2012) ­adlı­ anı-öykü ­kitabı, ­Bir Mâniniz Yoksa Annem­ler Size Gelecek­ (2001), “Ömür Diyorlar Buna” (2007)­ adlı­ yaşantı­ kitapları,­ Oya­ Ayman’la ­birlikte ­yazdığı ­İkiyüzlü Cinsellik ­(1994) ­adlı ­bir ­inceleme­ kitabı ­ve Harflere Bölünmüş Zaman­ adlı ­bir ­e-kitabı­ vardır.

edebiyathaber.net (4 Eylül 2020)

Yorum yapın