Arter’in 2022 sergi programı açıklandı

Ocak 11, 2022

Arter’in 2022 sergi programı açıklandı

Arter, 2022 yılında sunacağı yeni sergiler, Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’nin çevrimiçi ortamda gerçekleşecek üçüncü edisyonu ve sanatın farklı disiplinlerinden yenilikçi örneklerle çok disiplinli bir programa ev sahipliği yapmaya devam edecek. 

Yeni yılda Arter’de ilk olarak Emre Baykal’ın küratörlüğünde, Arter Koleksiyonu’ndan seçilen yapıtları çocukluk ve oyun kavramları etrafında bir araya getiren OyunBu | ThisPlay başlıklı grup sergisi izleyicilerle buluşacak. 2022 baharında Melih Fereli küratörlüğünde, kurumun Bill Fontana’ya Grundig desteğiyle özel sipariş ederek Arter Koleksiyonu’na kattığı İo’nun Yeni Sesiadlı bir ses/video yerleştirmesinin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

 Doğa kavramı etrafında kurgulanan Locus Solus başlıklı grup sergisinin ve Ahmet Doğu İpek’in Arter’deki sergi mekânı için ürettiği yerleştirmelerinin yanı sıra çizim ve resimlerine de yer veren kişisel sergisinin küratörlüğünü Selen Ansen üstlenecek. Arter’in, koleksiyon dışından yapıtları uyku teması etrafında bir araya getiren grup sergisi ise Eda Berkmen küratörlüğünde gerçekleşecek.

Arter hem çevrimiçi ortamda hem de günümüzün gerektirdiği hijyen ve mesafe kurallarıyla Dolapdere’deki binasında düzenlenen etkinlikleri ve yayınları aracılığıyla, yeni yılda da çağdaş sanatı geniş kitlelerle buluşturmayı sürdürecek.

edebiyathaber.net (11 Ocak 2022)

Yorum yapın