Kalben’den roman

Ocak 11, 2022

Kalben’den roman

Kalben’in ilk romanı Eski Dünyanın Yangını Holden Kitap etiketiyle 17 Ocak’ta yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Eski Dünyanın Yangını, Kalben’in ilk romanı. Aynı zamanda son albümü ile de aynı ismi taşıyor. Hatta aynı isimde bir de şarkı var albümde. Bu da kültür hayatımızda bir ilk. Bir roman ve o romandan ilham alınarak icra edilmiş bir albüm ilk kez birlikte yayımlanıyor. Eski Dünyanın Yangını, sanatçının doğum günü olan 17 Ocak’ta raflarda olacak.

Müziğin, edebiyatın, dostluğun, sevginin, aşkın, özgürlüğün romanı!

Kalben bu ilk romanında birlikte büyüyen iki kadının (Kantante ile Koda) hikâyesini anlatıyor. Erkek egemen dünyada hayatta kalmaya çalışan kadınların mücadeleleri, hayalleri, sevme ve sevilme biçimleri üzerinde duruyor. 

Koda ile Kantante yolları daha çocuk yaşlarda kesişen, erkek egemen dünyanın acıları ile büyüyen iki kadındır. Birbirlerine olan yakınlıkları ortak sevgilerden ve ortak eksikliklerden kaynaklanmaktadır daha çok. Aile kurumunun yarattığı travmalardan kurtulmaya çalışırlar. Büyüdüklerinde evden uzaklaşır, daha iyi bir yaşam için mücadele verirler. Oysa dışarısı da en az bir “yuva” kadar tehlikelerle doludur. Birlikte büyüyen iki arkadaşın yolları zamanla ayrılır. Ortalıktan bir anda kaybolan Kantante’nin nereye gittiğini, kimse bilmemektedir. Koda Kantante’nin günlüğünü bulur ve yazdıklarından yola çıkarak onu bulmaya çalışır.

ARKA KAPAK

“Sevmekle başladı her şey. Sevmekle bitecek.”

Annelerinin küskün ve hüzünlü gölgesinde yeryüzüne kök salmaya çalışırken birbirine yaren olan iki yalnız çocuğun şarkısı bu. Doğdukları ormanda kaybolmuş iki kadının insanı insanla kesip parçalayan bir dünyada kendi kendinin kahramanı olma macerası. Gerçek bir dostluğun romanı. Eski Dünyanın Yangını, küçük bir sahil kasabasındaki ilkokulda yolları kesişen, benzer acılardan müşterek bir gelecek yaratmaya çalışırken özgürlüğün keskin köşeleriyle yaralanıp ayrı yönlere sürüklenen Koda ve Kantante’nin “bütün katillere” vedası. Ev, aidiyet, aşk, dostluk, korkular ve yalnızlık üzerine yeni bir şarkı söylüyor Kalben. Sevmekle başlayan, sevmekle biten.  

“Yaşamak, görmek, bilmek istiyorum bu bahçede. Göz ucuyla izlediğiniz bir kedi kadar neşeli oldunuz mu hiç? Sıcacık sarı kürkünüz, uzun havadar kuyruğunuz ve ihtiyacınız olan her şeyin müziğini işiten kulaklarınız var mı? Siz hiç, bir baltaya sap olamamış kedi gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü kediler öyle düşünmez. Biz, insan evlatlarına, ağaçlardan yonttukları baltaların sapları olmayı öğretiriz. İnsanları baltalaştırmayı severiz. İnsanı insanla keser, parçalarız.”

edebiyathaber.net (11 Ocak 2021)

Yorum yapın