Neslihan Önderoğlu’dan yeni öyküler: “Küçük Bir Mesele”

Ocak 11, 2022

Neslihan Önderoğlu’dan yeni öyküler: “Küçük Bir Mesele”

Neslihan Önderoğlu’nun yeni öykü kitabı “Küçük Bir Mesele” ON8 Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Haldun Taner Öykü Ödülü ve Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü sahibi Neslihan Önderoğlu, çok sevilen öykü koleksiyonuna bir yenisini ekledi. KÜÇÜK BİR MESELE‘deki öyküler, genç yaşamlardan farklı portreler sunuyor.

Hayat, başımıza gelen öykülerin ta kendisi!

Kafede, üniversitede, evde, takside, plajda başımıza geliverenleri, ince ayrıntılar ve sahici karakterlerle resmeden, yaşamın türlü sokaklarına girip çıkan öyküler… Edebiyatımızın ödüllü yazarlarından Neslihan Önderoğlu, gençlerin dünyasından yansıyan öyküler anlatıyor. ON8 Blog’daki sevilen köşesi Cin Atı’nda biriktirdiği öykülere yenilerini de ekleyen yazar, genç duyguları, gençlikte yaşananları özgün üslubuyla okura fısıldıyor.

Tatile çıkanlar, kendi yolunu çizenler, kalbi kırıklar, eve dönenler, âşıklar, seçmediği bir hayatı yaşamak zorunda kalanlar, macera peşinde koşanlar, hayal kırıklığıyla tanışanlar, aile işinde çalışanlar, umut edenler, dünyayı önemseyenler, kendi içine dönükler, terk edilenler, bekleyenler, hayalperestler, kabullenenler, inat edenler… Yaşamın türlü sokaklarına girip çıkan 27 öykü.

Neslihan Önderoğlu, İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 2012’de yayımlanan ilk öykü kitabı İçeri Girmez miydiniz? ile 2013 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. 2013’te Mevsim Normalleri adlı öykü kitabı, 2014’teyse, editörlüğünü yaptığı Karla Karışık adlı kış öyküleri seçkisi yayımlandı. Murathan Mungan’ın hazırladığı Merhaba Asker ve Kadınlar Arasında seçkilerinde ve çocuklar için derlenen Bir Masal Anlat gibi seçkilerde öyküleri yer aldı. Notos, Sarnıç Öykü, Sözcükler, Kitap-lık, Özgür Edebiyat, İzafi, Dünyanın Öyküsü, Sıcak Nal, Türk Dili, Öykü Teknesi, Patika gibi çok sayıda dergi ve fanzine de öyküleriyle katkıda bulunan Neslihan Önderoğlu, Sarnıç Öykü dergisinin editörlüğünü yaptı. İlk romanı, Günışığı Kitaplığı’nın Köprü Kitaplar koleksiyonu için yazdığı Bana Sesini Bırak (2015) oldu. Filler ve Balıklar’ın (2015) ardından, gençler için yazdığı Mutsuz Palyaçolar Örgütü (2016) adlı öykü kitabıyla da dikkati çekti. Önderoğlu’nun Ay Dolandı (2017, ON8), 2019 Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’nü kazanan Yeryüzü Yorgunları (2018) ve Tuhaf Şeyler Oluyor Bay Tarantino (2018, ON8) adlı romanlarını bir öykü kitabı izledi: Yakınlık Korkusu (2020). Yazarın son kitabı Küçük Bir Mesele’de (2022, ON8) yeni öyküleriyle birlikte, ON8 Blog’daki “Cin Atı” adlı köşesinde biriktirdiği öykülerinden bir seçki de yer alıyor.

edebiyathaber.net (11 Ocak 2021)

Yorum yapın