Amanda Knox’un günlükleri kitap oluyor

Şubat 15, 2012

Amanda Knox’un günlükleri kitap oluyor

Amerikalı yayınevleri, İtalya'da ev arkadaşını öldürmekle suçlanan ve dört yıl boyunca İtalya'da tutuklu yargılandıktan sonra serbest bırakılan Amanda Knox'un günlüklerini yayınlamak için birbirleriyle yarışıyor.

New York Times'ın haberine göre; 2007 yılında İngiliz ev arkadaşı Meredith Kercher'i öldürmekle suçlanan Amanda Knox, günlüklerini kitaba dönüştürmek için yayınevleri ile görüşüyor.

New York Times gazetesi, daha önce Barack Obama ve Tony Blair için de çalışan Robert Barnett temsil ettiği Knox'un günlüklerinin yok satacağını vurguladı.

Geçen sene eski erkek arkadaşının cinayeti üstlenmesi ile serbest bırakılan Knox'un, İtalya'da bir hapishanede geçirdiği 4 yıl boyunca tuttuğu günlükler için bir yetkili, “Dünya, bu olayı herkesten duydu ama Amanda Knox'tan duymadı” demiş.

Başka bir gazeteci ise günlüklerin kitap haline getirilmesinin “büyük bir kumar” olduğunu dile getirmiş.

Kitap teklifi giden ve Amerikan yayınevleri kadar kitabı basmaya hevesli olmayan İngiliz yayınevleri ise davanın henüz netleşmediğine ve “soğumadığına” dikkat çekiyor.

Weidenfeld & Nicolson yayınevini direktörü Alam Samson, günlüklerin kitaba dönüştürülmesi fikrini “Bize teklif geldi ama bana kalırsa Amanda Knox olayında, Amerikalılar ve İngilizler arasında büyük bir kültürel ayrışma var. Bize göre öldüren İngiliz kadın yani Meredith asıl kurban; Amerikalılara göre ise Amanda. Bence kitaba dönüştürülmek için zor bir konu” olarak yorumlarken, Knox'un hikâyesinin “ilginç bir kitap” olacağını düşünen yayıncı John Blake, “Hiçbir İngiliz yayınevinin, KLnox'un kitabına milyon dolarlar ödemeyeceğini düşünemiyorum” diyor.

Haber The Guardian’da yayımlandı.

Kaynak: sabitfikir.com (15 Şubat 2012)

Yorum yapın