Altyazı Fasikül: Aşağıdan Yukarıya Video serisi 24 Mart’ta başlıyor

Mart 21, 2022

Altyazı Fasikül: Aşağıdan Yukarıya Video serisi 24 Mart’ta başlıyor

Mayıs 2020’de pandeminin henüz başlarında gerçekleştirilen ‘İçeriden Dışarıya’ video serisinin gördüğü yoğun ilginin ardından, Altyazı Fasikül: Özgür Sinema yeni bir tema etrafında şekillenen ‘Aşağıdan Yukarıya’ serisiyle gösterimlerine devam ediyor.

Aşağıdan Yukarıya, kayıt altına almanın, görüntü ve ses ile tanıklık etmenin, müdahale etmenin, hatırlamanın, kolektif bir hafıza oluşturmanın önemi üzerine bizzat bu görüntü-ses araçlarının kendilerini kullanarak düşünen 10 adet videodan oluşuyor. Serinin fikri, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2021’in 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde yayınladığı eylemlerde ‘görüntü ve ses’ kaydı alınmasını engellemeyi amaçlayan genelgeye karşı yükselen seslerden ilham alarak filizlendi. Altyazı Fasikül, seçkide yer alan 10 video ve videolar üzerine üretilecek metinler aracılığıyla bu genelgeye yönelik tepkiler etrafında oluşan tartışma zeminine katkıda bulunmayı hedefliyor. Serideki videolar, aşağıdan/yukarıdan gözetleme, yurttaş gazeteciliği, video-eylem, imaj politikaları, arşivlere erişim ve basın özgürlüğü gibi konulara dokunan geniş bir tematik düzleme sahip.

Altyazı Fasikül: Aşağıdan Yukarıya’nın ilk videosu 24 Mart 2022 tarihinde yayınlanacak ve bu tarihten itibaren 10 hafta boyunca her Perşembe sizlerle olacak. Perşembe günleri saat 19:00’da gerçekleştirilecek olan gösterimlerin ardından saat 19:30’da videoların yaratıcılarıyla söyleşiler gerçekleştirilecek. Aylin KuryelAlper ŞenOktay İnceHalil YetişFatma Çelik ve Deniz Buga gibi isimlerin videolarıyla başlayacak seri Migros Direnişi’nden sıcak savaşa, gündeme dair birçok meseleyle ilişkilenen kısa film ve deneme-videolardan oluşuyor.

Video serisini Altyazı Fasikül’ün sosyal medya hesaplarından ve Altyazı Sinema Dergisi’nin YouTube hesabından takip edebilirsiniz.

‘AŞAĞIDAN YUKARIYA’ İLK GÖSTERİM
24 Mart 2022, Perşembe, 19:00

Filmin Adı: Yan Yana
Yönetmen: Aylin Kuryel
16 dk / 2022 / Türkçe (İngilizce altyazılı)

edebiyathaber.net (21 Mart 2022)

Yorum yapın