Alp Gökalp’ten çocuklara: “Bir Şans Ver!”

Aralık 12, 2018

Alp Gökalp’ten çocuklara: “Bir Şans Ver!”

Alp Gökalp’in 4-8 yaş grubu çocuklara yazdığı, Aleksandra Fabia’nın resimlediği “Bir Şans Ver!” Paraşüt Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocukların çok sevdiği “ALFABE BULUTU” serisinin yaratıcısı ve yazarı Alp Gökalp’ın yeni kitabı: BİR ŞANS VER!

“Bir Şans Ver!” çocukların günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara farklı bir gözle bakmalarını ve farkına varmadıkları güzellikleri keşfetmelerini sağlayacak bir yol arkadaşı!

Yazar Gökalp, bulutlu bir günde, oyunda kaybeden, kafası karışan, çok ama çok sinirlenen, korkan, okula gitmek istemeyen veya kardeş bekleyen çocukların arasında gezinerek tılsımlı bir söz fısıldıyor kulaklarına: BİR ŞANS VER!

“Bir Şans Ver!” çocukların duygu dünyasına yeni bir pencere açarak, hem eğlenceli hem de bilge fikirler sunuyor.

Polonyalı illüstratör Aleksandra Fabia’nın sıradışı çizimleri ise, çocuklara hayal gücünün sınırsızlığını hatırlatıyor bir kez daha… 

Arka Kapak

Bugün içinden hiçbir şey yapmak gelmiyor mu?

Bazen olur öyle…

Gökyüzü bulutlarla kaplanır, oyun arkadaşın başka bir mahalleye taşınır, bisikletinin lastiği patlar. Olur mu olur, hayat bu!

Böyle anlarda gözünden kaçan güzellikleri fark edeceğin bir yolculuğa çıkmak için,

BİR ŞANS VER!

Yazar hakkında:

1977 yılında Bursa’da doğdu. Lisans ve lisansüstü eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı ve bir süre yerel medyada aktif olarak görev aldı. 2004 yılında ise uzun bir Londra macerasına atıldı. 2013 yılında Türkiye’ye geri dönen Alp bir yandan çocuk kitapları editörlüğü yaparken, bir yandan da çocuk kitapları yazıyor. Süper Kahramanlar Aktivite Kitabı (Artemis Yayınları, 2015), İsim, Şehir, Hayvan, Bitki, Eşya (ABM Yayınları, 2017) ve Redhouse Kidz’in yayımladığı Alfabe Bulutu Serisi – Virgül Neredesin? (2016), Ya Başkası Olsaydım? (2016), Noktalarım Olmadan Ne Yapacağım? (2016) Ağaçlarımıza Ne Oldu? (2017) ve Hayat Benim Bildiğim Kadar mı? (2018) kitaplarının yazarıdır.

Çizer hakkında:

Polonya’nın küçük bir şehrinde doğan Aleksandra, Jagiellon Üniversitesi’nde edebiyat ve kitap tasarımı alanında lisans ve lisansüstü eğitimi aldı. Çocuk kitaplarına büyük bir tutku duyan Aleksandra, bu alanda pek çok esere hayat verdi. Şekilleri ve renkleri kolaj çalışmalarıyla birleştirmeyi çok seven sanatçı, kendine has evrenler yaratıyor. Redhouse Kidz’in yayımladığı Bisiklet Ustası (2017) ve Can Çocuk’un yayımladığı Ailenin En Yaramazı (2018) kitaplarının çizeridir.

edebiyathaber.net (12 Aralık 2018)

Yorum yapın