Akbank Sanat Felsefe Seminerleri yeniden başlıyor

Kasım 16, 2021

Akbank Sanat Felsefe Seminerleri yeniden başlıyor

Akbank Sanat, akademisyen konuşmacıların katılımıyla düzenlediği “Felsefe Seminerleri”ne Kasım 2021 – Mayıs 2022 döneminde “Düşünme Ne Yapar?” başlığıyla devam ediyor.

Düşünme Ne Yapar?” temasıyla ilgili olarak moderatör Emre Şan* şunları söylüyor: “Felsefe seminerlerinin amacı düşünme ne yapar sorusuna felsefenin farklı alanlarından yola çıkarak cevap aramaktır. Yirminci yüzyıl eşi benzeri görülmemiş bir yaratıcılığın damgasını vurduğu yoğun bir teorik dönüşüm yüzyılıydı. Ne var ki söz konusu yüzyılın sonunda aklın belirleyici kullanımının zayıflamasına ve akıl yürütmenin araçsallık ve hesaplanabilirlik tarafından kısıtlandığına tanıklık ettik. Oysa felsefe tarihinden öğrendiğimiz gibi akıl sadece analitik değil sentetik yargılara da sahiptir ve kendi koyduğu amaçlardan yola çıkarak hesaplanamaz olanı düşünebilir. Bu bağlamda seminer dizisi boyunca düşünmenin kendine has özelliklerini ve bugün ne anlam ifade ettiğini ele alacağız.”

Akbank Sanat YouTube kanalında ücretsiz olarak izlenebilecek seminer serisi Kasım 2021 – Mayıs 2022 süresince devam edecek.

Felsefe Seminerleri

Kasım 2021 – Mayıs 2022

Düşünme Ne Yapar? Moderatör: Emre Şan

Seminer Programı:

25 Kasım 2021, Perşembe

Konuşmacı: Ömer Aygün

“Platon’da Hesaplayıcı Akıl ve Sorgulayıcı Akıl”

23 Aralık 2021, Perşembe

Konuşmacı: Burak Şaman

“Var Olmayanı Düşünmek: Aristoteles ve İbni Sina”

6 Ocak 2022, Perşembe

Konuşmacı: Gamze Keskin

“Beğenirken Düşünür müyüz?”

24 Şubat 2022, Perşembe

Konuşmacı: Türker Armaner

“Bilinç ve Yansıması: J.G. Fichte”

17 Mart 2022, Perşembe

Konuşmacı: Kaan H. Ökten

“Heidegger’de Düşünmek Nedir?”

7 Nisan 2022, Perşembe

Konuşmacı: Erhan Demircioğlu

“Dil ile Düşünce İlişkisi Üzerine”

12 Mayıs 2022, Perşembe

Konuşmacı: Emre Şan

“Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi”

Emre Şan Hakkında:

Emre Şan lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi’nde, yüksek lisans ve doktorasını Paris 1 Panthéon Sorbonne’da tamamladı. Doktorasından sonra Ecole Normale Supérieur’de post-doktora araştırmaları yapan Emre Şan’ınfenomenolojide aşkınlık problemi üzerine yazdığı kitabı Renaud Barbaras’ın önsözü ile yayınlanmıştır (Paris, Mimesis, 2012). Ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitap dizilerinde Türkçe, Fransızca ve İngilizce makaleleri çıkan yazar, Çağdaş Fransız Felsefesi üzerine derlemeler yayınlamıştır. Cogito dergisinin yayın kurulunda yer alan yazar, L’Université Catholique de Louvain (UCL) tarafından iki yılda bir verilen Prix Mercier ödülüne layık görülmüştür. Emre Şan, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde Doçent olarak görev yapmaktadır.

edebiyathaber.net (16 Kasım 2021)

Yorum yapın