Can Yayınları’na 2 Felis, 1 Başarı Ödülü

Kasım 16, 2021

Can Yayınları’na 2 Felis, 1 Başarı Ödülü

Bu yıl on altıncısı düzenlenen ve pazarlama iletişimi alanında en saygın ödüller arasında yer alan Felis Ödülleri’nde Can Yayınları, 2 Felis ve 1 Başarı Ödülü’nün sahibi oldu.

“Saçmalığa karşı güçlendiren romanlar”

Can Yayınları, Kurt Vonnegut kitaplarının lansmanı için 4129Grey tarafından hazırlanan “Kurt Vonnegut Prospektüsleri” kampanyasıyla Üretimde Ustalık ve Tasarım bölümünde Tasarımda Metin Kullanımı; Basın ve Yayın bölümünde Amaç Odaklı Basın ve Yayın kategorilerinde Felis; Dijital bölümünde ise Metin Yazımı kategorisinde Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Kurt Vonnegut’un ele aldığı “güncel” temalar üzerinden hazırlanan tanıtım kampanyasında, Vonnegut romanları “saçmalığa karşı güçlendiren romanlar” olarak konumlandırılmıştı.

Romanlar canyayinlari.com/kurtvonnegut adresinde de “saçmalığa karşı güçlendiren takviyeler” temasıyla yer alıyor. Kullanıcılara parodisi yapılan gıda takviyelerinden birinin web sitesini inceliyormuş hissi yaratması için tasarlanan siteden, her bir kitaba özel yazılan prospektüsler pdf olarak indirilebiliyor.

Prospektüsler, her bir roman için, kitapların içeriklerini, kullanım alanlarını, olası etki ve yan etkilerini anlatıyor.  “Okuyucuyu romana zihnen hazırlamak” amacıyla oluşturulan bu prospektüsler mizah ve güncellikten besleniyor.

Eşit masallar

Eşit Masallar projesi 1 Büyük Ödül, 6 Felis ve 5 Başarı Ödülü aldı.

Odeabank ve Can Yayınları işbirliğiyle hayata geçirilen “Eşit Masallar” projesi de Felis’e damgasını vurarak geceden 1 Büyük Ödül, 6 Felis ve 5 Başarı Ödülü’yle döndü.

Eşit Masallar projesiyle dünya klasiği masallar, psikolog Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk’un içerik danışmanlığında, çağdaş Türk edebiyatı yazarları Murat Gülsoy, Mevsim Yenice, Gamze Arslan, Fadime Uslu ve Hikmet Hükümenoğlu tarafından eşitlikçi bir bakış açısıyla yorumlanarak Sindirella’nın Bilmecesi, Kırmızı Başlıklı Kız, Rapunzel, Kurbağa Prens ve Pamuk Kalpli Prens ve Yedi Cüceler isimleriyle yeniden kalem alınmıştı.

Mediacat tarafından bu yıl on altıncısı düzenlenen Felis Ödülleri, reklam ve pazarlama endüstrisinde etkili yaratıcılığın, pazarlama çalışmalarındaki rolünü vurgulaması ve yaratıcı dünyaya katkı sağlayan tüm ekiplerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenmektedir.

edebiyathaber.net (16 Kasım 2021)

Yorum yapın