30 büyük şehre, 1 milyon kitaplı birer kütüphane

Kasım 15, 2016

30 büyük şehre, 1 milyon kitaplı birer kütüphane

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????35’inci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “30 büyük şehre, birer milyon kitabın olduğu devasa kütüphaneler yapmayı planlıyoruz. Bu konuda çok ciddi çalışmalarımız var.” dedi.

Kitapseverlerin heyecanla beklediği Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 35’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 800 üzerinde yayınevi ve binlerce çeşit kitabın yer aldığı fuar, ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Bu yıl 35’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yayman, Almanya Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, 35. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, çok sayıda yayınevi temsilcisi ve kitapsever katıldı.

800 yayınevi Tüyap’ta buluştu

26’ncı Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fuar, ilk günden vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ana teması “Felsefe ve İnsan” olarak belirlenen kitap fuarında bu yıl onur yazarı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi oldu. Kitap fuarının onur konuğu ülkesi ise Almanya olarak belirlendi. Almanya’dan 28 yayınevinin katıldığı fuarın ülke stantlarında 20 Kasım Pazar gününe kadar 40 etkinlik vatandaşlarla buluşacak. 800 üzerinde yayınevinin ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte ziyaretçiler için toplam 300 etkinlik hazırlandı.

“Kültür sanat alanında yapılacak her türlü iş birliğine açığız”

Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Fuarımıza katılarak aramızda yer alan Almanya Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer’e çok teşekkür ediyorum. Biz bakanlık ve hükümet olarak kültür sanat faaliyetlerin siyasetin üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda yapılacak her türlü iş birliğine açık olduğumuzu ifade etmek isteriz.” dedi.

Bu yıl fuarda 800 üzerinde yayıncı ve kitapçı bulunduğunu söyleyen Yayman, bakanlık olarak kültür, sanat ve kitap fuarlarının geliştirilmesini savunduklarını söyledi. Yayman, “Türkiye’nin her yerinde Anadolu’da kütüphaneler açmak, kitap kokusuyla kahve kokusunun aynı yerde olduğu kütüphaneleri hayata geçirmek istiyoruz. Bunun dışında şehir müzelerinin sayısını da artırmayı düşünüyoruz. Ayrıca 30 büyük şehre birer milyon kitabın olduğu devasa anıtsal kütüphaneler yapmayı planlıyoruz. Bu konuda çok ciddi çalışmalarımız var.” diye konuştu.

edebiyathaber.net (15 Kasım 2016)

Yorum yapın