23 yıl sonra bir ilk: Oscar Ödülleri’ne yeni kategori eklendi

Şubat 13, 2024

23 yıl sonra bir ilk: Oscar Ödülleri’ne yeni kategori eklendi

Beyaz Perde’nin haberine göre Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Yönetim Kurulu, Akademi Ödülleri’ne kast direktörlerini ödüllendirecek yeni bir kategori ekledi: En İyi Casting/Oyuncu Kadrosu Seçimi.

Bu, 2001’deki “En İyi Animasyon Filmi” kategorisinden sonra Oscar’lara eklenen ilk yeni kategoriyi temsil ediyor ve on yıl önce kurulan ve şu anda 160 üyeye sahip olan Casting Direktörleri Şubesi’nin devamı niteliğinde.

Akademi CEO’su Bill Kramer ve Akademi Başkanı Janet Yang bir açıklamada şunları söyledi:

“Cast direktörleri film yapımında önemli bir rol oynuyor ve Akademi geliştikçe tanıdığımız ve kutladığımız disiplinlere oyuncu kadrosunu da eklemekten gurur duyuyoruz. Cast Direktörleri Şube üyelerimizi bu heyecan verici dönüm noktasından ve bu süreçteki bağlılık ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz.”

Cast direktörleri 1990’lardan bu yana ödüllerin tanınması için mücadele ediyor. Yeni ödül, 2025’te gösterime giren filmlerin ödüllendirildiği 2026 yılının başlarındaki 98. Oscar töreniyle birlikte dağıtılmaya başlayacak.

Bu yıl 96. kez sahipleriyle buluşacak olan Oscar Ödülleri, 10 Mart’ta (Türkiye saatiyle 11 Mart sabahı), Los Angeles Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan ödül töreninde sahiplerini bulacak. Oscar Ödüllerini bu yıl dördüncü kez komedyen Jimmy Kimmel sunacak.

Kaynak: Beyazperde.com (13 Şubat 2024)

Yorum yapın