Şair Cengiz Numanoğlu hayatını kaybetti

Mayıs 31, 2023

Şair Cengiz Numanoğlu hayatını kaybetti

Şair Cengiz Numanoğlu, 82 yaşında hayatını kaybetti. Numanoğlu, bugün Bursa Fatih Sultan Mehmet Camisi’nden ikindi ezanına müteakip son yolculuğuna uğurlanacak.

Antalyalılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Derneğimizin kurucu üyelerinden, güzel şiirleri ile gönülde taht kuran Cengiz Numanoğlu vefat etmiştir. Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

CENGİZ NUMANOĞLU KİMDİR?

Cengiz Numanoğlu, Antalya’nın Serik ilçesinde 1941’de dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimini Akseki’de, liseyi Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nde tamamlayan Numanoğlu, 1962 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirerek ordu saflarına katıldı. 1982’de kendi isteğiyle kıdemli binbaşı rütbesinden emekliye ayrıldı.

Bir taraftan da müzikle yakından ilgilenen Numanoğlu, harp okulu yıllarından itibaren, uzun seneler sahnelerde trompet çalarak, caz ve dans müziği icra etti. Birçok güfte ve besteye imza atan Numanoğlu’nun eserleri bazı ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi. Bir 45’lik plağı da bulunan Numanoğlu, 1993’te hacca gittikten sonra kendini tamamen şiir kitaplarına verdi. Numanoğlu, aralarında ‘Şuur’, “‘Beytullah’ta Ben’, ‘Daha Kur’an Ne Desin?’, ‘Kur’an’ı Kerim’e Sor Da Söylesin’ ve ‘Kur’an Olmasaydı Ne Yapardım Ben’ ve ‘Kur’an Şiirleri’nin arasında bulunduğu birçok kitap kaleme aldı. Şair aynı zamanda 1988-1993 yıllarında TRT 1’de her hafta yayınlanan “İnanç Dünyası” programında kendi şiirlerini seslendirdi.

Kaynak: GazeteDuvaR (31 Mayıs 2023)

Yorum yapın