22. Tudem Edebiyat Ödülleri için başvurular açılıyor

Ocak 24, 2024

22. Tudem Edebiyat Ödülleri için başvurular açılıyor

2003 yılından bu yana çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri’nin 22. yarışması, 8-12 yaş grubuna yönelik roman dalında gerçekleştirilecek.

Türkçe edebiyattaki yazınsal üretimi artırmak ve bu alanda emek verenleri teşvik etmek hedefiyle tasarlanan yarışma, yazdıklarını yayımlatma imkânı arayanlar için de yeni kapılar aralıyor. 

22. Tudem Edebiyat Ödülleri’nin seçici kurulu; çocuk ve gençlik yazınımıza yön veren eski ve yeni kuşak eğitimci yazarları bir araya getiriyor: 2024 seçici kurulumuz Dilek Yardımcı, Mehmet Atilla, Miyase Sertbarut, Sevtap Ayhan ve Sinan Yaşar’dan oluşuyor. 

Son katılım tarihi 1 Kasım 2024 olan 22. Tudem Edebiyat Ödülleri’nde dereceye giren isimlerin Mart 2025’te duyurulması öngörülüyor.  

Yarışmada birinciye 25.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye 15.000 TL para ödülünün yanı sıra, İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri verilecek.

Kuruluşunun 40. yılını kutlayan Tudem Yayın Grubu‘nun köklü yayıncılık birikiminin en değerli meyvelerinden biri olan Tudem Edebiyat Ödülleri, tarafsız duruşu ve nitelikli eserleri ön plana çıkaran yapısıyla edebiyat dünyamızda önemli bir misyon üstleniyor.  

22 yıllık yarışma geleneğinde resimli kitaptan romana, gülmece öyküden tiyatro oyununa uzanarak, çocuk ve gençlik edebiyatımızda eksikliği hissedilen türlere eğilmeyi kendine ilke edinen Tudem Edebiyat Ödülleri, gelecek yarışmalarda yeni keşifler sunmaya devam edecek. 

Seçici Kurul: Dilek Yardımcı, Mehmet Atilla, Miyase Sertbarut, Sevtap Ayhan, Sinan Yaşar (alfabetik)

Yarışma şartnamesi için>>>

edebiyathaber.net (24 Ocak 2024)

Yorum yapın