1980 askeri darbesinin sonrasındaki fırtınalı günlere odaklanan bir roman

Aralık 7, 2021

1980 askeri darbesinin sonrasındaki fırtınalı günlere odaklanan bir roman

Kemal Yılmaz’ın “Fidanların Büyütülmediği Mevsim” adlı romanı Yeni İnsan Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

1980 askeri darbesinin hemen sonrasındaki fırtınalı günler… Gözaltılar, ihbarlar, ev baskınları, korkunun her eve sindiği karanlık geceler. Tırnovalı Ailesi bu çalkantılı günlerde bir kabusun içine düşer. Oğulları Mehmet kaybolmuştur ve kimse nerede olduğunu bilmez. Çaresizce oğlunun peşine düşen baba İstanbul’u dört dönecek, bir yandan daralan zamana bir yandan da zalimliğe karşı mücadele edecektir.

80’lerin İstanbul sokakları nostalji yüklü. Bir babanın hikayesi mücadele dolu. Bir oğlun yaşamı ızdırap içinde. Bir annenin feryadı yürek parçalayıcı ve bir dostun vefası ilham verici.

80’lerin Türkiye’sinde herkes kurban. Tankların paletleri insan bedenlerini ezip sürüklerken, umut, vefa, feryat ve dayanışma sesleri sessiz ve derinden İstanbul’u inletiyor.

Baba olmak ne demek? Oğlunu aramak, tüm engellere karşın yorulmamak ve bırakmamak ne demek? Baba olmak fidanların büyütülmediği mevsimlerde bile ayakta kalmak demek.

‘‘Sadece beş dakika… Beş dakika dediğiniz bir ömrü bambaşka yerlere götürür. Beş dakika erken ya da beş dakika geç… O beş dakika bütün bir yaşam olur unutulmayan. Keşkeler, hep o beş dakikaların içine sığar.’’

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

1965 yılında İstanbul’da doğdu. Bir kız babasıdır. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Bilimi (FOLKLOR) Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. Halen özel bir okulda ekoloji öğretmenliği yapmaktadır. Edebiyat Defteri adlı internet sitesinde günün seçkisi de olan “Mucize” ve “Esmer Kız” adlı öyküleri yer aldı. Türk Kültürü ve Halk Bilimi konularında, Gelenek ve Göreneklerimiz, Düğün Görevlileri, Halk Danslarımız, Folklor Teorileri adlı makaleleri Folklor-Halk Bilim Dergisi’nde yayınlandı.

edebiyathaber.net (7 Aralık 2021)

Yorum yapın